sâmbătă, 13 aprilie 2013

Salata crocanta cu sfecla si dressing cremos de avocado - 100% post

Ritualul meu de navigat pe net ma duce invariabil la cateva siteuri care-mi plac, sunt unele de fashion si altele gastronomice (sunt ale unor doamne si domni care nu numai ca gatesc bine - nu pot fi mai elogioasa ca n-am  gustat nimic facut de ei :)), care scriu foarte bine si au si poze/aranjamente exceptionale: Adi Hadean, Laura Sava, Laura Adamache, Cristina Mazilu - de la care m-am inspirat/am copiat reteta de fata :) - si mai sunt si altii, dar ii las pe datile viitoare :) ). 
Intruna din zile trecute navigand eu aiurea vad reteta asta crocanta si foarte light /dietetica, care mi-a atras atentia si am notat-o in minte; alta data vad o emisiune pe Paprika cu nush ce bucatar faimos din Uk care afirma ca ia o reteta, ii schimba 3-4 ingrediente si o face a lui :). Ok, zis si facut si in cazul meu (nu de altceva, dar in afara de patrunjel verde eu n-aveam niciuna din celelalte ierburi pe care Cristina le recomanda - ba nu, am 3 betisoare de menta care se chinuie sa creasca si muuult rozmarin -dar nu am folosit), asa ca n-am avut altceva de facut decat sa deschid frigiderul si sa vad ce am si ce ar merge. Si voila:

Salata crocanta cu sfecla si dressing cremos de avocado - 100% post
Ingrediente (1 portie):
*o sfecla rosie, curatata si taiata cum doresti
*1 morcov, curatat si taiat cum doresti
*1/2 legatura patrunjel, spalat si tocat
*1/2 - 1 avocado, curatat si pasat  (depinde de dimensiunea lui; si ce mai faci cu el..)
*1 firicel de ceapa verde
*1 portocala, curatata, fara partea alba, taiata segmente - eu am folosit si putin din coaja ei rasa
*zeama de la 1/2 lamaie
*sare, chimion macinat 
*1-2 lingurite seminte susan
*1 lingura fulgi de migdale
*1 mana de frunze verzi - eu am folosit untisor din piata- spalate si uscate

Preparare (10 minute):
1.Incinge o tigaie antiaderenta pe foc, adauga fulgii de migdale si prajeste-i usor - spre final adauga si semintele de susan (se vor face foarte repede, supravegheaza tigaia :) ).
2.Amesteca bine avocado cu firicelul de ceapa tocat marunt, cu zeama de lamaie, sare si un strop de chimion (ii da un plus de aroma si merge bine cu morcovul) pana devine ca o pasta  nu foarte consistenta. Lasa deoparte.
3.Amesteca frunzele de salata, sfecla, morcovul si patrunjelul cu zeama de lamaie si sare, aseaza in farfurie, stropeste cu dressing de avocado si presara seminte pe deasupra si coaja de portocala, daca folosesti. Serveste imediat.
Enjoy!

1 comentarii:

coco spunea...

interesanta reteta !

Trimiteți un comentariu