joi, 25 aprilie 2013

Quinoa cu fasole rosie - 100% post

Quinoa asta haioasa (ca aspect) este o pseudocereala foarte populara, mai nou, fiind considerata un superaliment. Si a primit acest calificativ pe buna dreptate, pentru ca are un continut ridicat de proteine si fibre, e bogata in fosfor, magneziu si fier, precum si calciu. Misto, nu?
Reteta de azi am luat-o de aici, si nu i-am facut nicio modificare, minus coriandrul verde pe care l-am inlocuit cu patrunjel (nu au gust similar, dar nu aveam de unde sa fac rost de coriandru...ma adaptez la ce e disponibil).
Quinoa cu fasole rosie - 100% post
Ingrediente (2 portii):
*o conserva de fasole rosie, fasolea scursa si clatita
*o mana generoasa de porumb congelat
*1 ceapa mare, curatata si tocata
*3 catei usturoi, curatati si tocati
*150g quinoa
*350 ml apa/ supa de legume
*1 lingurita chimion macinat
*1/4 lingurita piper cayenne
*1 legatura patrunjel verde, spalat si tocat

Preparare (15 minute):
1.Pune o oala cu apa sa fiarba, cu ea vei clati quinoa ca sa indepartezi "invelisul" amar (asa scrie pe pachet..)
2.Pune uleiul intr-o tigaie si cand s-a incins, adauga ceapa si usturoiul si caleste pana se inmoaie (~3-4 minute).
3.Adauga in tigaie quinoa (clatita in prealabil) si cei 350 ml de apa (calda, de preferinta, vei scurta procesul). Asezoneaza cu sare, chimion, piper cayenne (aka chilli), piper. Adu amestecul la punctul de fierbere, apoi micsoreaza focul si lasa totul ~20 minute.
4.Adauga porumbul congelat si mai lasa sa fiarba inca 5 minute. Adauga fasolea si patrunjelul si serveste imediat.
Enjoy!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu