miercuri, 24 aprilie 2013

Supa de linte yummi - 100% post

Prima oara cand am gatit linte am facut o mancarica groaznica cu carnati gen Plescoi - cred ca ei nu reprezentau cei mai buni parteneri pentru aceasta leguminoasa hranitoare. Intre timp, constat ca am inceput sa o gatesc din ce in ce mai des, si lasand modestia la o parte, chiar mai bine.
Imi place foarte tare genul asta de mancare, la care nu-ti bati prea tare capul, cam tot ce trebuie sa faci dupa o zi grea la munca e sa arunci toate ingredientele intr-o oala, sa-ti "chinuiesti" cateva minute, apoi sa te duci sa te relaxezi in timp ce aragazul face treaba pentru tine. Dar hai sa vedem despre ce e vorba:

Supa de linte yummi - 100% post
Ingrediente (~ 6 portii):
*1 ceapa mare, curatata si taiata
*2 morcovi, curatati si taiati bucatele
*1 telina medie, curatata si taiata bucatele (eu aveam un rest in congelator, deja facuta cubulete)
*2-3 catei usturoi, curatati si taiati bucatele (pastreaza unul pentru crutoane)
*1-2 rosii, spalate si taiate bucatele
*1 lingura generoasa pasta de tomate / 50 ml suc de rosii (eu am folosit suc)
*300g linte
*~1.5 l apa
*~1 lingurita cimbru, 1-2 foi dafin
*~4 felii paine, taiate cubulete, pentru crutoane
*2-3 linguri ulei de masline (sau ulei de floarea-soarelui, iar o lingura de ulei de masline pentru crutoane)
*sare, piper

Preparare (~40 minute):
1.Intr-o oala incapatoare se pun la fiert cam 2 l de apa (mai bine mai mult, decat mai putin :) ).
2.In alta oala, se pun cam 2 linguri de ulei la incins, si se adauga ceapa,  2 din cei 3 catei de usturoi, morcovii si telina si se calesc la foc mic cam 10 minute. Cand s-au inmuiat, se adauga rosiile, pasta sau sucul de tomate, cimbrul si foile de dafin, lintea, sare, piper si cam 1,5 l din apa fiarta, se lasa sa dea in clocot, apoi se micsoreaza focul; se lasa pana se fierb (~30 minute, dar e bine sa verifici lintea din cand in cand). Supa mea a fost cam corpolenta, de asta iti sugerez sa ai pregatita putin mai multa apa, daca este nevoie sa o subtiezi.
3.Intre timp, se incinge o lingura de ulei de masline, se adauga usturoiul si cubuletele de paine, si se prajesc pana capata culoare (~2 minute).
4.Cand este gata supa, se serveste presarata cu crutoane (e la fel de delicioasa si fara, precum si a 2a zi, rece, la birou).
Enjoy!

1 comentarii:

parrishjaenell spunea...

Best 7 Casino Restaurants in Milwaukee | MapYRO
The best 7 Casino 통영 출장샵 Restaurants in Milwaukee in Milwaukee. See 충청북도 출장샵 restaurant reviews, reviews 문경 출장샵 and photos. 1280 포항 출장샵 Highway 315, Milwaukee, 포항 출장안마 WI 65130, USA

Trimiteți un comentariu