luni, 21 septembrie 2009

Supa crema de conopida si broccoli


N-o fi broccoli una dintre cele mai iubite legume, dar cu siguranta este in topul celor cu proprietati anticancerigene, plus e dovedit ca imbunatateste memoria. Asa ca azi va propun aceasta supa crema care se face foarte repede si usor.

Ingrediente pentru 4-6 portii:
*un broccoli ~800g
*o conopida medie ~700g
*100g unt
*1l lapte (de 1.5% grasime in cazul meu)
*0.5 - 1l apa
*cimbru, sare, piper alb

Preparare (30 min):

1.Se spala conopida si broccoli, si se inlatura partile stricate, daca exista.Se taie in buchetele potrivite.

2.Se incinge untul intr-o oala mare, se adauga conopida, broccoli si cimbrul si se calesc pana se inmoaie (~10 min).


3.Se toarna apa si laptele si se lasa sa fiarba bine pana se inmoaie "tulpinile" buchetelelor(~20 min).


4.Se ia de pe foc si se paseaza cu blenderul, se potriveste de sare si piper.Se pune pe foc si se da intr-un clocot , apoi se poate servi.
Pofta buna!

Sfat: Cantitatile de legume fiind aproape egale, supa va avea o culoare vernil.De asemenea, supa iese groasa datorita cantitatii mari de legume; voi o puteti subtia adaugand mai mult lichid.Iar daca va place mai verde, adaugati mai mult broccoli.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu