miercuri, 23 septembrie 2009

Penne cu vinete si sos de rosii


Ingrediente pentru 4 portii:

*500 g penne
*o ceapa mare
*5-6 linguri de ulei de masline extra-virgin
*un morcov (optional)
*2-3 catei de usturoi
*1 kg rosii,decojite si taiate cubulete
*2 vinete mari, negre si lucioase
*busuioc prospat
*parmezan (optional)
*sare, piper, oregano

Preparare (30-40 min):

1.Vinetele se spala, se taie felii de ~1 cm grosime, se presara cu sare si se lasa sa iasa apa din ele timp de 20 min.

2.Sosul de rosii se pregateste in felul urmator: se taie ceapa fin si prajeste in 2 linguri de ulei, impreuna cu usturoiul taiat feliute subtiri, care-si va lasa o aroma fantastica - culoarea dupa prajire trebuie sa fie aurie.Se adauga morcovul taiat cat mai mic (poate fi si ras), se caleste putin, apoi rosiile si se lasa sa fiarba cam 20-25 de minute (cat sa se inmoaie bine morcovul).Se sareaza,pipereaza dupa gust.

3.Vinetele se sterg cu prosop de hartie, apoi se prajesc la foc mic in cele 3-4 linguri de ulei de masline (atentie ca absorb extrem de mult ulei).Se presara cu oregano in timpul prajirii.

4.Pastele se pregatesc urmand instructiunile de pe pachet si in functie de preferinta voastra pentru o textura al dente sau dimpotriva, bine facute.

5.Pastele fie se amesteca cu sosul de rosii si vinetele taiate bucatele, fie se aseaza un strat de rosii deasupra lor, apoi decorat cu vinete si busuioc, si eventual parmezan.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu