miercuri, 2 septembrie 2009

Salata mexicana cu fasole



Buna, tuturor! Tocmai m-am intors super relaxata din a doua sesiune de concediu din aceasta vara superba dar mult prea scurta.Vara asta nu m-am omorat preparand retete prea sofisticate, am mers mai mult pe salate pline de legume proaspete si savuroase. Gustul acestei salate delicioase releva ce mariaj nemaipomenit se poate realiza intre fasole, rosii si avocado. I just love it!

Ingrediente pt. 4 portii:

* 4 oua
* 2 avocado
* 2x 400g fasole rosie (din conserva), scursa de zeama
* o ceapa rosie mica, taiata fin
* o mana de coriandru, taiat mare / patrunjel
* 250g rosii cherry, taiate in jumatate
* 1 ardei iute rosu, fara seminte si taiat marunt
* 1/2 lingurita chimen macinat
* 1 lime
* 4 linguri ulei de masline
* sare, piper

Preparare:
1.Se pun ouale intr-o oala cu apa clocotica, si se fierb timp de 6 minute, apoi se scot intr-un castron cu apa rece sa se racoreasca.Se feliaza bucatile de avocado, si se pun intr-un castron cu fasolea, ceapa, coriandrul si rosiile.
2.Pentru dressing, se amesteca bine sucul de la lime, cu uleiul de masline, sarea, piperul, ardeiul iute taiat fin , si chimenul.Se amesteca cu salata.
3.Cat timp sunt inca caldute, se curata ouale de coaja, se taie in sferturi si se servesc asezate peste salata.Se serveste imediat - e deliciosa cu tortilla sau lipie.

Sfat ;) : Pentru un pachetel de luat la serviciu, se pune salata mexicana intr-o tortilla / lipie, se presara niste cascaval/ branza cheddar si iaurt.Se ruleaza tortilla si se ambaleaza in folie de aluminiu.
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu