joi, 3 septembrie 2009

Salata cu vinete, rosii si verdeturi



Azi va propun o salata usora si delicioasa de sezon, minunata pentru o zi de post, dar si ca aperitiv pentru o cina sau un pranz.Si se mai face si in 15 minute ;) !

Ingrediente pentru 2-4 portii:

* 1 vânătă mare, feliata pe lung, si taiata in bucati de 1-1.5 cm grosime
* 2-3 linguri de ulei de masline + 1 lingura ulei de masline(pt. dressing)
* 250g rosii cherry
* un buchetel frunze de menta si patrunjel , taiate grob
* 1 lingura otet balsamic
* sucul de la 1/2 lamaie
* 1-2 catei de usturoi, pisati
* sare, piper,un praf de coriandru

Preparare:
1.Bucatile de vânătă se sareaza si se pun la scurs pentru 30 de minute, eventual presandu-se cu ceva,astfel incat sa se scurga cat mai mult din zeama lasata.Intre timp se face dressingul, dintr-o lingura de ulei de masline, otet, sucul de lamaie si usturoi.
2.Se inlatura orice urma de zeama de la vânătă , prin tamponarea cu prosop (de hartie).Se pune uleiul intr-o tigaie, si se prajesc pana capata o culoare maro - auriu.Focul trebuie sa fie mic, pentru ca vinetele absorb uleiul rapid,si trebuie sa se inmoaie si sa se coloreze fara sa adaugam suplimentar ulei.
3.Bucatile de vânătă se pun intr-un castron si se pastreaza calde.Intre timp, se perpelesc rosiile in tigaia folosita anterior sa se inmoaie putin, apoi se pun in castron.Se adauga patrunjelul si menta proaspete si se stropeste amestecul cu dressingul.Se amesteca delicat si se serveste.
E delicioasa!
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu