vineri, 1 martie 2013

Salata crocanta de iarna cu naut si dressing cu tahini - 100% post

Ok...e 1 martie asa ca nu prea mai e chiar iarna, dar pana nu trecem la pantofi si hainute mai subtirele nu consider ca a venit primavara.
Am un stoc serios de conserve de naut in camara pentru ca imi place (si erau la un pret bun). Si desi am facut cred ca cam de 2-3-4 ori pe luna hummus, e clar ca mai trebuie sa variez, si pentru mine dar si pentru voi. Asa ca am deschis  miercuri seara frigiderul si am vazut ca am ceva legume pe acolo, asa ca am decis sa improvizez un martisor culinar foarte colorat. Iata-l:

Salata crocanta de iarna cu naut si dressing cu tahini - 100% post

Ingrediente (2 portii):
*o conserva de naut, numai boabele, fara zeama
*1 morcov, curatat si taiat maruntel
*1/4 castravete turcesc, spalat si taiat felioare
*o legatura de ridichi, spalate si taiate
*o mana de porumb (al meu a fost congelat, deci l-am fiert 5 minute)
*1 lingura de tahini - pasta de susan
*1-2 catei de usturoi
*zeama de la 1/2 lamaie
*1/2 ceapa mica, taiata
*1/2 lingurita harissa (optional)

Preparare (5+ 10 minute):
1.Pentru dressing, maruntesti bine usturoiul si apoi il amesteci cu tahini, harissa (daca folosesti), sare si zeama de lamaie. Daca e cazul, diluezi cu putina apa.
2.Intr-un bol, amesteci bucatelele de morcov, castravete, ridichiile, ceapa si porumbul cu dressingul. Lasi deoparte 5-10 minute, pentru ca aromele sa se imprieteneasca, apoi servesti cu paine prajita.
Enjoy!

2 comentarii:

coco spunea...

iubesc orice fel de salata ! o idee buna...

Cristina spunea...

multumesc mult pentru aprecieri :)!

Trimiteți un comentariu