vineri, 22 martie 2013

Salata de cuscus cu legume coapte si branza

Meatless friday, adica vinerea nu mancam carne si nu murim! Dimpotriva, ne e chiar bine zic eu, sunt destule alternative gustoase si sanatoase si verzi. Intradevar, de multe ori e mai time-consuming sa pregatesti ceva vegetarian, dar beneficiile pot fi mai mari atat in ceea ce priveste aportul de nutrienti, vitamine si minerale, cat si al bugetului. 
Am facut intr-o dupa-amiaza legume coapte (1 kilogram de dovleac taiat cubulete nu foarte mari, stropit cu ulei si condimentat cu mix de 5 arome chinezesti -care e dulce, vag picant - la cuptor pentru vreo ora, iar in alta tava o vanata bucatele mai mari, cateva cepe taiate sferturi sau jumatati, cubulete mai mici de sfecla rosie   cu cateva linguri de ulei de masline si sare - ~45 minute) - depozitate apoi in caserole la frigider - am avut destule pentru cateva zile, de folosit in diverse combinatii, cu paste, orez, sau garnitura pentru carne.



Ingrediente (2 portii):
*100g cuscus
*zeama de la 1/2 lamaie
*200g legume coapte (eu am folosit vanata, ceapa, dovleac)
*1/2 lingurita ras el hanout - mix marocan de condimente -optional dar ii da gust
*o lingura de harissa
*50g branza feta (telemeaua noastra de oaie), taiata cubulete sau faramitata
*o mana de verdeturi (loboda, leurda, patrunjel)

Preparare (10 min, daca aveti deja legumele coapte):
1.Pune apa la fiert pentru cuscus - ai nevoie de 100 ml. Cand este fierbinte, dizolva harissa in ea, si toarn-o peste cuscus. Condimenteaza cu ras el hanout (daca folosesti), zeama de lamaie si sare. Lasa cateva minute sa se absoarba tot lichidul.
2.Amesteca usor cuscusul cu o furculita, adauga legumele coapte, branza si verdeturile si amesteca. Poti servi imediat sau poate deveni pranzul de la birou.
Enjoy!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu