vineri, 29 martie 2013

Salata cu felii caramelizate de grepfruit - 100% post

 Mai nou, am o noua provocare gastronomica si anume de a gasi feluri vegetariane, gustoase si rapide. Si cu ingrediente pe care sa le am in casa :). Asta e una din retetele pe care le-am gasit-o pe net, am testat-o, "imbogatit-o" si pe care v-o prezint:
Salata cu felii caramelizate de grepfruit - 100% post
Ingrediente (4 portii):
*4 grepfruit-uri
*2-3 linguri de zahar
*2 lingurite otet balsamic
*1/2 lingurita mustar (Dijon, de preferat)
*1 catel mic de usturoi, tocat marunt
*o lingura de menta verde tocata
*7 linguri ulei de masline
*o salata verde maaare, spalata si rupta bucatele
*2 avocado mari, decojite, taiate in cuburi
*2 linguri seminte de floarea soarelui, decojite
*sare, piper

Pregatire (15 min):
1. Decojeste grepfruitul, curata-l cat mai bine de pielita si taie-l rondele.Pune zaharul pe o farfurioara.
2. Incalzeste bine pe foc o tigaie de teflon. Da feliile de grepfruit prin zahar si pune-le la caramelizat in tigaie (pentru ~2 minute pe fiecare parte, pana isi schimba culoarea). Cand sunt gata, se transfera cu o spatula pe o farfurie si se dau la racit. Vei observa ca in timpul procesului de caramelizare, feliile de gref o sa-si lase destul de mult suc, il lasi sa se raceasca si-l vei folosi la dressing.
3. Dressingul il faci amestecand cu grija mustarul cu uleiul de masline (ca la maioneza), adaugand usturoi, sare si menta, otetul si cateva lingurite din sucul de grepfruit ramas.
4. Pe fiecare farfurie asezi frunze de salata, felii de grepfruit, cubulete de avocado, dressing din belsug si presari la final semintele de floarea soarelui.
Enjoy!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu