miercuri, 20 februarie 2013

Salata cu macrou si legume verzi

Tin minte din copilarie ca eram destul de mofturoasa, si nu mancam diverse chestii (si azi mai sunt), insa n-am avut niciodata vreo problema cu legumele, poate asa un pic cu spanacul din mancarea/piureul de spanac. Era cacaniu si groaznic :). Cu trecerea anilor mi-am propus sa le mai dau o sansa unora din ingrediente care nu ma incatau (nu, inca n-am ajuns sa mananc organe, ficat, rinichi, etc  - poate mai incolo), insa spanacul imi place pentru ca am descoperit cateva retete grozave. In salate cred ca e cel mai bun; cand merg pe undeva in vacanta imi place sa incerc bucataria locala, iar in Praga  am mancat un spanac sotat extrem de putin in unt, care era inca verde si gustos (o sa-l regasiti intr-o zi si pe blog). 


Ingrediente (1 portie):
*85g fasole verde
*85g broccoli ( cam 4 buchetele)
*o mana de spanac
*75g macrou (~1 file, fara pielita si oase), rupt bucatele
*2 linguri seminte de floarea-soarelui, prajite
*75ml iaurt
*1 lingurita zeama de lamaie
*1 lingurita de mustar cu boabe
*2 lingurite de marar tocat
*ardei iute, icre rosii (optional - le aveam in frigider)

Preparare (20 minute):
1.Se pune o cratita cu apa la fiert. Cand clocoteste, adauga fasolea verde, las-o 2 minute, apoi adauga buchetelele de broccoli si mai fierbe totul 4 minute (daca sunt prea mari, taie-le in doua). Scurge legumele si raceste-le lasand un jet de apa rece pe ele (ca sa-si pastreze culoarea), apoi scurge-le bine.
2. Prepara dressingul, amestecand iaurtul cu mustarul, zeama de lamaie si mararul tocat.
3.Amesteca legumele fierte cu frunzele de spanac si bucatelele de macrou. Daca servesti imediat, adauga dressingul, semintele de floarea-soarelui, ardeiul iute si icrele. Daca nu, pune intr-un borcanel dressingul, si salata intr-o caserola, si gata pranzul de la birou.
Enjoy!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu