vineri, 9 octombrie 2009

Penne cu dovleac si fasole



Azi este zi de post asa ca va propun o reteta potrivita, care se face usor si este plina de aromele toamnei.Daca nu tineti post, va recomand cu caldura sa folositi si parmezan din belsug ;).

Ingrediente pt. 4 portii (~45 min):
*2 linguri ulei de masline / 50g unt
*2 cepe, taiate fin
*2 catei de usturoi, zdrobiti
*350 g dovleac, fara coaja si taiat cubulete
*400 g rosii in suc propriu (conserva) / bulion
*400 ml supa de legume
*350 g penne
* o conserva de fasole (420g)
*o mana de parmezan (optional, dar e mai bun cu)

Preparare:
1.Incalziti uleiul intr-o tigaie, adaugati ceapa, prajiti pentru ~8 min (cu grija, sa nu o ardeti) , culaorea ei trebuie sa fie aurie.Adaugati usturoiul si dovleacul, caliti inca 5 min, amestecand din cand in cand. Adaugati rosiile/bulionul si supa.Lasati sa dea in clocot, apoi acoperiti cu un capac si fierbeti la foc mic 15 min, pana cand se inmoaie dovleacul.
2.Intre timp, fierbeti pastele in apa clocotita respectand instructiunile de pe pachet.
3.Adaugati fasolea in sos, mai fierbeti 3-4 min,pana se incalzeste si fasolea, apoi asezonati.Scurgeti pastele si adaugati-le in sos.Se servesc cu parmezan.
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu