vineri, 25 iulie 2014

Prajitura rasturnata cu piersici ( upside-down cake )

Cand vezi aceeasi reteta de 2 ori la televizor in 2 zile consecutive inseamna ca universul sau postul Paprika conspira sa te incurajeze s-o incerci :). Este extrem de simpla de facut, dar sper ca stati mai bine decat mine la aranjarea in tava de copt a piersicilor :)




Ingrediente:
*4-5 piersici /prune mari
*150g faina
*1/2 lingurita bicarbonat sodiu
*un praf de sare
*1/4 lingurita all spice (scortisoara, ghimbir, ienibahar, cuisoare, nucsoara)
*40g nuci tocate
*85g  + 45g = 130g unt
*200g zahar brun
*1 ou
*115g smantana acra 12%

Preparare (50 min):
1.Incingem cuptorul la 165°C.
1.Se decojesc piersicile si se taie felii.  Intr-o forma de tort, topiti 45g unt, ungeti uniform tava cu el, apoi presarati 100g zahar brun peste care asezati frumos feliile de piersici.
2.Cu ajutorul blenderului se amesteca ingredientele care formeaza blatul: smantana, oul, 85g unt la temperatura camerei, 100g zahar brun, faina, bicarbonatul, condimentele si nucile. Amestecul se pune cu grija peste fructe, se niveleaza si se da la cuptor pentru 30-40 minute.Se scoate, se lasa 5 minute sa se mai raceasca, apoi se rastoarna pe un platou.
Enjoy!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu