vineri, 6 noiembrie 2009

Ardei umpluti cu carne si crema de branza de vaci



Reteta asta din Secretele bucatariei mi-a trezit interesul din clipa in care am vazut-o pentru ca pare extrem de familiara (cine nu a mancat ardei umpluti facuti de mama?) dar totusi e deosebita.
Se face foarte usor si repede si se mananca si mai repede.

Ingrediente pt. 4 portii:
*6 ardei grasi rosii
*2 ardei grasi galbeni
*2 morcovi (montigniacii sa omita morcovii ;) )
*400 g carne tocata de vita
*400 g rosii (eu am folosit rosii puse de mama la borcan)
*1 ceapa
*200 g crema de branza de vaci cu verdeata / branzica Fagaras cu marar+patrunjel proaspete
*sare, piper, boia
*250 ml supa
*200 g smantana
*2 linguri sos de soia

Preparare (25 min + 40 min la cuptor):
1.Se taie capacelele de la 4 ardei grasi rosii; restul de ardei se taie cuburi.Se rad morcovii; rosiile se taie cuburi.Se toaca ceapa si usturoiul.Se incinge cuptorul la 180 C.
2.Se amesteca intr-un castron carnea tocata cu branza de vaci, ceapa, usturoi si morcovi.Se condimenteaza cu sare, piper si boia.
3.Se umplu ardeii cu carne, se aseaza capacelele si se aseaza intr-o forma de sufleu/ cratita cu capac.Se repartizeaza de jur imprejur cuburi de ardei gras si rosii.Se toarna supa, se acopera si se dau la cuptor 30 min. Se scoate capacul si se mai coc 10 min.
4.Inainte de servire, se amesteca smantana cu sos de soia si se inglobeaza in garnitura de legume.
Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu