miercuri, 3 iunie 2009

Pui cu legume - meniu de regim




Primavara ne tenteaza mereu cu o abundenta de legume si fructe proaspete pline de vitamine si minerale.Pentru zilele de dieta sau cele in care nu aveti chef sa stati prea mult in bucatarie, va propun un meniu savuros si usor de facut , satios si sanatos .

Din morcov,organismul nostru asimileaza fibre dietetice, vitamina A din beta carotina, potasiu si vitamina C.Mai contine si multe alte substanţe nutritive esenţiale pentru organismul uman: acidul folic, vitamina K şi calciu.

Cartoful este o sursa de energie, favorizeaza prelungirea senzatiei de satietate, si aduce in organism vitaminele B , C dar si fier, magneziu si potasiu.

Broccoli este o leguma bogata in vitaminele B (in special B3 si B5), vitamina A, vitamina C, acid folic, calciu, magneziu, zing, mangan, fier, potasiu, zinc, seleniu, fosfor si o multime de fibre. Contine si antioxidanti, care ajuta la scaderea in greutate, previne cancerul si incetineste imbatranirea.

Ingrediente:

2 legaturi morcovi tineri
1 kg cartofi noi
500 g broccoli
500 g pui
1 lingura ulei de masline (optional)
1 iaurt mic (cremos) (optional)
1 catel de usturoi (optional) - eu am folosit o mana de ceapa de tuns - gradina proprie de pe balcon
sare, piper, condimente pentru pui

Preparare:

1.Se curata cartofii (nu exagerati, nu vreti sa inlaturati toate vitaminele din coaja lor), si morcovii si se pun impreuna intr-o oala cu apa rece (in care ati pus un praf de sare) la fiert. Se verifica peste vreo 20 minute daca sunt fierti.

2. Se spala broccoli, se desface in buchetele, si se pune la fiert intr-o oala cu apa calda.Este gata in 5-15 minute, depinde cat de ferm il vreti.

3.Pieptul, se spala, se taie in bucati potrivite, se condimenteaza, eventual se unge cu o lingura de ulei apoi se face in tigaie de teflon, grill sau gratar.

4.Se aseaza intr-o farfurie bucati de brocoli, 2-3 morcovi, 2-3 cartofi, o bucata de piept, si se serveste cu un sos din iaurt si un catel de usturoi pisat.

Pofta buna!

Morcov - 41 calorii/ 100 g
Cartof - 77 calorii /100 g
Broccoli - 34 calorii/ 100 g
Piept de pui fara piele - 165 calorii/ 100 g

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu