joi, 4 iunie 2009

Salata de conopida si morcov



Salata ultra-sanatoasa si plina de vitamine pe care o propun astazi reprezinta o abordare interesanta a conopidei, care poate acompania cu succes fripturile sau branzeturile.
Conopida furnizeaza vitamina C, complexul B (B2, B3, B6), vitaminele K si E, minerale (potasiu, calciu, magneziu), oligoelemente (fier, zinc, fluor, seleniu, cupru, bor), precum si fibre, care stimuleaza tranzitul intestinal. Ca majoritatea legumelor proaspete, conopida nu atenteaza la silueta : 100 g ne ofera doar 24 de calorii.

Ingrediente pentru 3-4 portii:

1 conopida mica sau 1/2 dintr-o conopida mare
2 morcovi, dati pe razatoarea mare
1 ceapa rosie, taiata fin
2 lingurite capere
2 linguri patrunjel taiat
1 lingurita otet alb
1 lingurita mustar Dijon
2 linguri ulei de masline
1 lingura maioneza
sare, piper

Preparare (15 minute):

1. Spala bine conopida, apoi rupe-o in bucatele , avand grija sa micsorezi buchetele mai mari.Amesteca cu morcovii, ceapa rosie, capere si patrunjelul taiat.
Amesteca cu un tel otetul cu mustarul, condimenteaza, apoi pune uleiul si maioneza.

2. Toarna dressingul peste salata si amesteca bine.
Salata poate fi pastrata in frigider cam 3 zile dar iti sugerez s-o mananci degraba :).

Pofta buna!

1 comentarii:

klausenburger spunea...

ce combinatie inedita! trebuie sa fie tare buna. bravo! ador oamenii care imi dau idei :) multumesc

Trimiteți un comentariu