miercuri, 27 mai 2009

Salata cu avocado si nuca




Acum, cand vara bate la usa, incepem sa resimtim din ce in ce mai mult disconfortul kilogramelor in plus dobandite de-a lungul ierinii (sau al timpului).De aceea, de acum incolo va propun retete sanatoase si usoare , din punct de vedere caloric , dar si al prepararii.

Avocado, desi poate nu este unul din fructele foarte populare pe la noi, este bogat in potasiu, acid folic si vitamina B6, continand, de asemenea, betacaroten, vitaminele C, E, PP, magneziu, cupru, fier, zinc, fosfor, acid pantotenic, iar gratie continutului mare in acizi grasi mono-nesaturati, protejeaza arterele si reduce colesterolul. Atentie totusi la cantitatea consumata, intrucat un fruct mediu cantareste in jur de 300 g si are un aport caloric pe 100 g intre 140 si 360 de calorii, in functie de soi, gradul de maturitate, continutul in lipide.

Ingrediente pentru 4 portii:

-o salata verde / iceberg
-2 avocado (trebuie sa poata fi apasat usor cu degetul, altfel nu e copt; totusi sa nu fie nici prea moale)
-4 - 6 linguri de nuci
-suc de lamaie
-o ceapa
-8 linguri de ulei de floarea soarelui
-4 linguri de otet balsamic
-o lingurita de miere
-sare, piper

Preparare:
1.Salata se spala si se rupe bucatele.
2. Avocado se curata de coaja , se scoate samburele, si se taie bucatele care se stropesc cu zeama de lamaie (impiedica oxidarea).
3. Dressingul se prepara din ulei, miere, ceapa taiata fin si otet, amestecand bine pana la omogenizare.Se adauga sare si piper dupa gust.

Este o salata delicioasa de post si nu numai, poate fi servita si ca aperitiv, si ca felul pricipal al unei cine usoare !

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu