miercuri, 14 martie 2012

Tocanita indiana de linte

Cand am cumparat conservele de linte am fost privita stramb intrucat la noi in casa nu stiu daca se gatise vreodata ceva cu aceasta leguma.Lintea este foarte gustoasa si sanatoasa, contine multe fibre, acid folic, magneziu si altele (le aflati de aici), iar combinatia cu orezul creste de 3 ori valoarea proteinelor continute.
Cum mie imi plac foarte mult chestiile aromate, am combinat niste retete din bucataria indiana care foloseste multe condimente pentru a realiza un fel de mancare gustos, satios, usor de preparat si de post 100%.


Ingrediente (pt 3 portii):
*2 conserve de linte, scurse (2x 240g masa neta linte)
*o ceapa mare
*2-3 catei de usturoi
*1 cm de ghimbir ras
*2 linguri ulei
*2  tulpini de telina Apio (se poate inlocui si cu telina normala, taiata marunt)
*1 lingura pasta de ardei
*250 ml suc de rosii
*150 ml supa de legume/apa
*2 lingurite de pasta de curry (rosie am pus eu) - am gasit in Kaufland
*un varf de curry (optional)
*o cana de orez cu bobul lung, fiert separat in vreo 3 cani de apa cu un pic de turmeric (optional)
*o mana de stafide (optional)
*o mana de patrunjel verde

Preparare(10 min + 30 min fierbere):
1. Se toaca marunt ceapa, ustoroiul si telina feliute.Intr-o cratita, se incinge uleiul si se pun legumele la calit, inclusiv ghimbirul, pentru 5 minute.Se adauga pasta de curry si se mai lasa 1 minut pe foc, amestecandu-se incontinuu, apoi pasta de ardei, sucul de rosii, supa sau apa si se fierbe vreo 10-15 minute (telina sa fie aproape fiarta). Se toarna si lintea scursa peste sos, si se mai lasa la foc mic inca vreo 10 minute , suficient ca aromele sa se intrepatrunda. Daca o gustati si ii mai trebuie ceva, mai adaugati varful de praf de curry.
2.Se serveste ornata cu patrunjel tocat , si orez fiert cu stafide.
Enjoy!
P.S.eu am mancat-o in varianta simpla, fara orez si stafide, insa pe ceilalti i-am servit ca in poze.Mie si lui tata ne-a placut la nebunie, mamei deloc :).Presupun ca nu e o reteta pentru toata lumea :)

2 comentarii:

Antonina S. spunea...

Ufff ca stiu ce zici in primele randuri :)) Dar eu nu ma sperii usor ;) Sa incerci sa faci din linte salata ca aia de fasole batuta.. mananci si plangi ai sa vezi.. doar asa al meu, al mare se da la ea ;) Te pup

Cristina spunea...

E bine ca nu te sperii :), tre sa-i invatam si cu alte legume si gusturi.Mersi mult de idee,nu stiu totusi dac-o fac ca si asa plang mult in ultimul timp :) (incerc sa dau jos niste kilograme si nu mai mananc dulciuri..).Pupici

Trimiteți un comentariu