miercuri, 26 ianuarie 2011

Sos de vin rosu

Sosul asta este o completare ideala a fripturii de curcan.Poate fi preparat cu cateva zile inainte si tot ce trebuie sa faci este sa-l incalzesti intr-o craticioara si sa adaugi sosul de la friptura de curcan.Aromele intense iti vor face papilele gustative s-o ia razna :).

Ingrediente pt 10 portii:

200ml vin rosu
3 linguri malai
600ml supa de pui/curcan, din concentrat sau proaspata
2 linguri jeleu de fructe
200ml sos de la friptura de curcan

Preparare (10 min):
1.Amesteca 3 linguri de vin rosu cu malaiul pana obtii o pasta, apoi incorporeaza treptat tot vinul.Incalzeste supa intr-o cratita si adauga amestecul de vin si jeleul de fructe, amesteca pana se ingroasa.
Acopera cratita cu folie de plastic ca sa nu se formeze pelicula deasupra.Pastreaza la frigider pana la 2 zile.Cand servesti, incalzeste-l pana la punctul de fierbere, incorporeaza sosul de la friptura de curcan si toarna-l intr-o sosiera.
V.N.: 35 calorii, 7g carbohidrati, 3 g zahar

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu