miercuri, 9 februarie 2011

Salata crocanta si detoxifianta - 100% de post



Probabil stiti pana acum ca imi plac salatele foarte mult (pe langa dulciuri, fripturi, si toate celelalte bunatati imorale, ilegale si care ingrasa :D).Imi plac si farfuriile colorate cu mancare si mai colorata, prima oara "mananc" din priviri.
Salata asta arata foarte bine, si are un gust total neobisnuit - s-ar putea sa nu fie pe gustul marii majoritati.Noroc ca eu gatesc pentru mine si familia mea ;), ei sunt cobaii mei.De cele mai multe ori niste cobai fericiti si satui :).

Ingrediente pt 4 portii:

250g broccoli, rupt in buchetele mici
100g caise uscate, taiate in fasii
300g varza rosie, taiata fin
400g naut din conserva, scurs de apa si clatit
50g seminte de floarea soarelui
1 ceapa mica rosie, taiata julien
1 bucata de 2 cm de ghimbir, dat pe razatoare
sucul de la 1 portocala mica
1 lingura de otet balsamic
2 lingurite ulei de masline

Preparare (15-20 min):
1.Se opareste broccoliul intr-o oala cu apa fiarta si se lasa pe foc un minut.Se scurge si se raceste repede sub jet de apa rece, apoi se tamponeaza cu un prosop de bucatarie ca sa se usuce.Se aseaza intr-un bol, laolalta cu varza, caisele , nautul si semintele de floarea soarelui.
2.Se aseaza ceapa si ghimbirul intr-un bol, impreuna cu sucul de portocale, otetul si uleiul.Se mixeaza bine.Se lasa 5 minute, ca sa se imbine aromele, apoi se adauga peste salata si se amesteca totul bine.

V.N. per portie: 248 calorii,12g proteine,28g carbohidrati, 11g grasimi, 9g fibre,16g zahar

Ponturi:
Clatirea cu apa rece, eventual cu cubulete de gheata, face ca broccoli sa-si pastreze culoarea vie.
Salata merge pastrata pana la 3 zile in frigider, o faceti miercuri si o aveti si vineri ;).

2 comentarii:

radiowhisper.com spunea...

Buna Seara!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!

alina bota spunea...

in loc sa oparesti brocoli-ul, pune-l intr-o sita deasupra apei, astfel incat sa se gateasca numai de la aburi. astfel pastrezi toate vitaminele in brocoli, si nu se scrug in apa. sau cumpara o strecuratoare dinasta, e foarte folositoare.
http://www.amazon.com/Amco-Collapsible-Steamer-Stainless-Steel/dp/B000Q4N2LO/ref=sr_1_1?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1311554769&sr=1-1

Trimiteți un comentariu