luni, 6 februarie 2012

Rulada cu crema de nuca

 
Blat:
*7 oua, separate 
*5 linguri de zahar
*2 linguri de cacao
*2 linguri de faina
*1/2 praf de copt

Crema:
*150-200g nuca macinata
*100ml lapte
*200g unt
*100g zahar pudra
*cateva fructe (optional)




Preparare (45 min, 30 portii):
1.Cuptorul se pre-incalzeste.Pentru blat, se bat albusurile spuma; galbenusurile se freaca pana se albesc cu zaharul,se adauga apoi cacao , faina, praful de copt, esentele si apoi se inglobeaza cu grija albusurile .Se intinde aluatul intr-o tava tapetata cu faina sau pe o hartie de copt unsa cu unt si se coace 25-30 min.
2.Se scoate blatul si se aseaza pe un prosop umed sau tapetat cu zahar pudra, si se ruleaza.Se lasa sa se raceasca. (Eu am folosit prima varianta)
3.Pentru crema, oparim nuca macinata cu laptele, apoi amestecam cu unt si zahar pudra si un strop de esenta de rom (asta am pus eu).
4.Se indinde crema peste blatul nerulat, se pun si bucatele de fructe daca doriti, si se ruleaza.Se imbraca cu folie de aluminiu si se lasa la rece, de pe o zi pe alta (sau pana se intareste crema).
Enjoy!


Sfat: Eu am facut-o si in varianta opusa,dpdv al culorilor si anume prin inlocuirea celor 2 linguri de cacao din blat cu faina, si apoi prin adaugarea lor in crema.Am folosit cateva pere proaspete, dar cred ca alte fructe ar da mai bine coloristic.Varianta clasica a avut mult mai mult succes decat ceva cu crema ciocolatie, dar e chestiune de gust ;)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu