marți, 11 august 2009

Salata de fructe


Salata asta pe langa faptul ca abunda in vitamine, culori si arome imbietoare, e si fantastic de repede de facut, plus extrem de aspectuoasa (poate din pozele mele nu se vede asta, pentru ca sunt un fotograf neprofesionist..).
Ideea salatei a venit la servici, unde am si realizat-o initial (poza de jos) cu pepene galben, mere, pere,piersici, prune, struguri si banana. Succesul a fost mare, asa ca am recreat-o si acasa (poza de sus) tot cu pepene galben, mere, pere, piersici, mango, kiwi si compot de ananas.E fabulos de gustoasa in orice combinatie posibila de fructe ;).

Ingrediente pt. 4 portii:

* 2 pepeni micuti galbeni si rotunzi
* 2 piersici
* 1 mar
* 1 para
* 2-3 prune
* o banana
* un ciorchine de strugure / 1 mango copt + 1 kiwi / 1 compot de ananas, cubulete
* 100 - 200 g inghetata de vanilie / fructe (optional)
* un praf de scortisoara (optional)
* un strop de alcool (~ 30 ml de garonne /metaxa /coniac..;tot optional)

Preparare
1.Fructele se spala bine,apoi pepenele se taie in jumatate, se curata de samburi (jumatatile vor fi pe post de castronele), si i se scoate din pulpa cu ajutorul unei linguri, apoi se pune intr-un castron.
Celelalte fructe se taie in cubulete potrivite, boabele de strugure se curata de pe ciorchine.
2.Toate se adauga in castron, se stropesc cu alcool, apoi se umplu jumatatile de pepene cu salata, se adauba o lingura de inghetata deasupra, se presara cu scortisoara sau se decoreaza cu menta.
Pofta buna!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Super delicioasa salata....Si cum la mine abunda din fructe...am sa prestez de imediat una!!!
La naiba cu dieta mea!!!
:))

Cristina spunea...

Draga Pitikuljenka, salata de fructe e absolut safe pentru silueta (mai ales daca nu abuzezi de inghetata).Asa ca , enjoy it ;)!

Trimiteți un comentariu