joi, 30 iulie 2009

Salata de vara cu sos de ansoa



Cu siguranta, iubesc revista Good Food.Imi plac si gasesc incitante retetele lor, iar pozele arata fantastic...Asta e o reteta super pe care am gasit-o in noul numar din IULIE - AUGUST.

Ingrediente pentru 3-4 portii:

*140g fasole verde
*300g cartofi noi, feliati
*4 oua
*cateva masline negre, fara samburi (de preferinta)
*225g rosii cherry injumatatite (eu am folosit o rosie rosie si una galbena)
*2 salate verzi, spalate

Dressing:
*2 fileuri de ansoa
*1 lingura otet din vin rosu
*3 linguri ulei de masline
*sare si piper, dupa gust

1.Puneti apa la fiert intr-o oala mare.Cand da in clocot, puneti fasolea sa fiarba timp de 4-5 minute, astfel incat sa nu fie foarte moale, apoi scoateti-o cu o spumiera, asezati-o intr-o strecuratoare si racoriti cu un jet de apa rece (o ajuta sa-si pastreze culoarea vie).Puneti cartofii in oala, adaugati ouale si lasati totul la fiert pentru 8 minute.Scurgeti cartofii.
2.Pentru dressing, zdrobiti ansoa cu latul lamei de cutit, apoi amestecati cu ulei si otet.Adaugati fasolea verde, cartofii, maslinele si rosiile.Curatati ouale de coaja si taiati-le in sferturi sau jumatati.Aranjati frunzele de salata intr-un bol mare de unde sa se serveasca fiecare sau in boluri micute, adaugati amestecul de cartofi si serviti.

Pofta buna!

P.S.Pentru o varianta de post, renuntati la oua si la ansoa.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Simplu si elegant.
:)

Trimiteți un comentariu