miercuri, 29 iulie 2009

Creveti cu usturoi si vin alb




Ieri am trecut prin Carrefour Unirea si mi-a fost atrasa atentia de niste creveti roz, proaspeti si apetisanti.Asa ca am cedat primului impuls si am cumparat.Jos o sa vedeti ce a iesit din ei, dar intre timp sa va zic cateva chestii interesante pe care le-am aflat despre ei.
Crevetii sunt o sursa excelenta de proteinte si seleniu, precum si vitamina D, vitamina B12, fier, fosfor, omega 3, zinc, cupru si magneziu. Au mari beneficii cardiovasculare, protejeaza impotriva aritmiei, ajuta la prevenirea si controlul tensiunii mari, protejeaza impotriva cancerului,bolii Alzheimer si nu numai. (http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=107)

Ingrediente pentru 2-3 portii:

*3 linguri ulei de masline
*o ceapa tocata fin
*5 catei usturoi, feliati subtire
*500 g creveti nedecorticati
*150 ml vin alb sec
* o mana de patrunjel si o lamaie(optional)
*sare, piper negru, fulgi de piper rosu

Preparare:

1.Se spala crevetii si se lasa la scurs intr-o sita.
2.Incalziti uleiul intr-o tigaie mare de teflon la flacara medie.Adaugati ceapa si fulgii de piper rosu (pentru un gust mai picant)si sotati 1 minut.
3.Adaugati usturoiul si prajiti pana cand usturoiul capata o nuanta galbuie.
4.Adaugati crevetii in tigaie cu sare si piper dupa gust. Se soteaza pana cand capata o nuanta rozalie, cam 3 minute.
4.Se adauga vin si patrunjelul taiat marunt si se da in clocot.Apoi se lasa la foc mic inca 1-2 minute sa se amestece aromele .Se servesc imediat.
5.Lamaia se foloseste la decor sau se stoarce si se stropesc crevetii, dupa gust.

Pofta buna!

2 comentarii:

...tiktakro... spunea...

Ador crevetii si ii pregatesc in felul acesta o data pe saptamina ( stiu, cam scumpa pofta :D) ... mai adaug de-odata cu vinul si o lingura sos de soia si putin busuioc la final .
Cu paine de casa, prajita sunt o cina dementiala. Si un pahar de vin, evident ;)

Cristina spunea...

Total de acord cu vinul de la final :D! Iar ideea cu sosul de soia o s-o pun in aplicare cat de curand! Multumesc :)!

Trimiteți un comentariu