Supa asta a fost cerinta expresa a surorii mele, asa ca nu puteam
sa spun "nu" - de altfel ei ii multumesc pentru poza retetei ;). Era si o reteta a lui Jamie, din nou, nu puteam sa
refuz. Era pe lista mea de realizat de nu stiu cat timp ( impreuna cu supa
frantuzeasca de ceapa) si iata ca in weekendul asta am purces la treaba :).
Supa crema de usturoi copt, cu migdale a la Jamie Oliver |
Ingrediente (6 portii):
*3 capatani mari de usturoi (soiul "bulgaresc")
*1 ceapa alba medie, taiata fin
*285ml smantana dulce (15%)
*1 l supa de legume/ pui (ne-elegant dar practic : apa si
cubuletul magic)
*1 ciabatta mare
*2 linguri otet din vin alb
*150g migdale, fara coaja, perpelite un pic la cuptor (le-am gasit
vrac fara coaja la Auchan)
*3 portocale, taiate bucati, fara pielita alba
*o mana de frunze de coriandru (optional)
*o mana de frunze de menta (optional)
*ulei extravirgin de masline
*piper negru proaspat macinat
Preparare (~1 h):
1.Se incinge cuptorul la 180ºC. Se taie un capacel (ca la pepenele
verde :) ) din fiecare capatana de usturoi, astfel incat sa putem vedea fiecare
catel, precum mai jos sau aici.
Se inveleste fiecare capatana in folie de aluminiu, dupa ce in prealabil a fost
stropita din belsug cu ulei de masline. Se coace in cuptor 30-35 minute. Eu va
sfatuiesc sa mai coaceti o capatana in plus, nu de altceva, dar poate vi se
arde vreuna din ele, sau pur si simplu aveti nevoie de o mica gustarica,
formata dintr-o bucata de paine si pasta asta delicioasa de usturoi copt,
presarata cu sare.
Usturoi copt |
2.Dupa vreo 10 de
minute, calim ceapa in 4 linguri de ulei de masline, la foc mic, pana devine
translucida, cam 10 minute, adaugam smantana si supa ( n-am avut nici macar
cubulet, asa ca am pus apa), dam in clocot, apoi lasam sa fiarba la foc incet,
in asteptarea usturoiului. Scoatem usturoiul din cuptor, il lasam cateva minute
sa se "racoreasca" , apoi scoatem cateii copti (prin presare), si
adaugam pasta la supa.
3.Folosim numai
miezul ciabattei , pe care-l adugam in supa, impreuna cu otetul. Lasam sa
fiarba 5 minute, apoi adaugam migdalele, si mixam totul la blender pana devine
cremoasa (eu am mixat inainte migdalele, ca sa fiu sigura ca se macina fin).
4.Presaram cu
frunze de patrunjel/ coriandru/ menta si bucati de portocale, si servim.
Enjoy!
P.S. A doua zi e
chiar mult mai grozava, aromele se imbina pana la desavarsire. E un hit total!
2 comentarii:
folie de aluminiu, urmeaza cuptor cu microganduri apoi afli ca de fapt nu e asta reteta
E duda !!!
Trimiteți un comentariu