Baba Ghannouj |
*2 vinete (cam 350 g vinete coapte, curatate, tocate)
*2 catei de usturoi
*3 linguri de tahini
*1 lamaie - zeama
*sare
*o legatura de patrunjel (optional)
Pregatire (5 min, fara copt):
1.Coace vinetele pe flacara sau la cuptor la 190°C (intepandu-le coaja din loc in loc cu furculita).Scoate-le din cuptor dupa ~40 min. Curata-le de coaja si pune-le miezul intr-un castron.
SAU daca sunt deja coapte:
Zdrobeste bine vinetele cu furculita, adauga usturoiul zdrobit, tahini, zeama de lamaie si sare, dupa gust. Amesteca toate ingredientele, acopera vasul cu folie transparenta si pune-l la frigider (as recomanda cam 30 min, pentru ca aromele sa se intrepatrunda, dar merge servit si imediat).
2. Se toaca
patrunjelul marunt, se decoreaza salata, si se serveste cu paine prajita.
Enjoy!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu