De la un timp, mi-am propus sa fiu vegetariana / vegana 2 zile pe saptamana, asa ca voila:
Quinoa cu sfecla rosie si citrice |
Ingrediente (3-4 portii):
*200g quinoa (la Plafar, ~18 lei 500g)
*400 ml apa
*~3-4 portocale decojite, fara pielita alba, taiate bucatele
*1 gref micut, decojit, fara pielita alba, taiate bucatele
*1 avocado curatat si taiat cubulete
*2 sfecle medii, fierte si taiate bucatele (le-am taiat din start bucatele, s-au fiert mai rapid)
*1 ceapa mica rosie, taiata cubulete / 2 fire de ceapa verde
*2 lingurite coaja de portocala
*1 lingurita coaja de lamaie
*2 linguri suc de portocale
*1 lingura zeama de lamaie
*2 linguri patrunjel verde, tocat
*1/4 lingurita coriandru macinat
*1/4 lingurita chimion macinat
*1/4 lingurita boia
*3 linguri ulei de masline
*sare
Preparare ( 10min +~30 min fierberea sfeclei):
1.Pentru dressing, se amesteca coaja si sucurile de fructe, condimentele, ceapa tocata marunt, patrunjelul si uleiul de masline. Se lasa deoparte.
2.Quinoa se spala bine-bine in cateva ape, se scurge, si se pune la fiert intr-o cantitate dubla de apa, cu niste sare. Se da in clocot, apoi se lasa sa fiarba la foc mic pana se absoarbe tot lichidul (~10-15 minute). Cand e gata, se ia de pe foc, se amesteca cu o furculita, apoi cu celalalte ingrediente si cu dressingul.
Enjoy!
Quinoa cu sfecla rosie si citrice |
2 comentarii:
Cam cat a durat la Plafar pana ai reusit sa comanzi "quinoa" si sa si inteleaga vanzatoarea ca nu o injuri? :) Vad ca nu ai specificat timpul asta la durata prepararii retetei!
1.Mi-am luat singura din raft, ca sa evit lucrul asta.
2.Am intrebat, la Teius (in Bucuresti), intr-un magazin naturist no-name, si n-a crezut deloc ca am injurat-o, ba chiar mi-a zis si un pret estimativ, desi nu avea asa ceva in magazin.
Carcotasule :P!
Trimiteți un comentariu