joi, 7 februarie 2013

Pui mexican cu fasole aka tostada

Cel mai "traznit" fel de mancare mexican pe care l-am incercat era cu sos de ciocolata peste carne, servit cu salata si orez. Inca nu m-am incumetat sa fac asa ceva, insa vazand reteta asta acum cateva zile la o emisiune, mi s-a parut simpla de reprodus si gustoasa, si mai aveam si toate ingredientele in casa. Iar resturile ramase le-am luat a doua zi la munca, pentru un pranz light cu salata. Dar pe mama ca sa ma asigur ca-i place am servit-o cu wrap-ul de mai jos, cu smantanica :D.


Pui mexican cu fasole aka tostada
Ingrediente (2-3 portii):
*400g piept de pui, taiat bucatele
*o conserva fasole rosie (400g)
*o conserva de rosii in bulion (400g)
*o ceapa mare, tocata grosier
*2 catei de usturoi tocati marunt
*o lingura de ulei
*coriandru, sare, chilli

Pentru servit ca in poza:
*salata verde
*patrunjel verde (e sanatos ;) ) / coriandru verde
*cateva rosii
*un morcov, feliat subtirel
*2 linguri smantana
*2-3 tortilla

Preparare (30 min):
1.Intr-o tigaie puneti o lingura de ulei, cand sfaraie se adauga ceapa impreuna cu usturoiul. Se lasa sa se caleasca vreo 5 min, la foc mediu.Se adauga bucatele de pui, impreuna cu zeama de la fasole, se amesteca bine si se lasa sa se gateasca vreo 15-20 minute. Cand e aproape facut se adauga conserva de rosii (rosiile se zdrobesc cat de cat ) si fasolea scursa si se mai lasa inca vreo 10 minute. Se condimenteaza dupa gust cu coriandru/sare/piper/chilli. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca un pic.
2.Se aseaza o cantitate generoasa pe foile de tortilla, se adauga salata, rucola, rosii, ardei, patrunjel, morcov, avocado - ce aveti, se ruleaza si se serveste.
Enjoy!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu