Jamie Oliver e clar chef-ul meu preferat,
si da, pe langa talentele lui in bucatarie si personalitatea lui placuta, si pe langa faptul ca s-a implicat in atatea proiecte in folosul comunitatii, mi se pare si
un tip atragator (si familist) ! Gata cu declaratiile de dragoste, desi pica
bine de Valentine's anul asta :).
Eu am 2 carti
de-ale lui, reteta de azi este din "La masa cu Jamie", si inca mai am
foarte multe mancarici de experimentat de acolo. Iat-o pe cea de azi, fix cum
spune el:
Ingrediente (4 portii):
*2 cuburi de unt
*ulei de masline
*2 catei de
usturoi, curatati si taiati felii subtiri
*o mana mare de
maghiran sau oregano proaspat, tocat mai mare
*un sfert de
nucsoara rasa
*8 maini mari de
spanac, spalat bine (cam 1 kg)
*o mana de busuioc
proaspat, cu tulpinile tocate si frunzele rupte bucatele
*sare de mare si
piper negru proaspat macinat
*2 conserve a cate
400g rosii tocate
*1 varf de cutit
de zahar
*400g urda
sfarmata (eu am pus branza de vaci)
*2 maini de
parmezan ras
*16 bucati de
cannelloni (eu am folosit 20)
*200g mozzarella,
rupta bucati
*500 ml smantana
dulce
*3 file de ansoa
tocate marunt
*2 maini de
parmezan proaspat, ras
Preparare (~1 h):
1.Incingeti
cuptorul la 180°C. Gasiti o tava din metal sau un vas rezistent la cuptor
suficient de mare pentru a aseza in el pastele cannelloni intr-un singur strat.
Astfel se vor acoperi bine cu sos si se vor rumeni cum trebuie deasupra. Cand
prepar aceasta mancare acasa, eu folosesc o singura cratita, ca sa n-am prea
multa bataie de cap cu spalatul! Luati tava de metal sau o cratita, puneti-o pe
foc mare si adaugati untul, putin ulei de masline, unul dintre cateii de usturoi
feliati, o mana de maghiran sau oregano si nucsoara rasa. Pana cand se
incalzeste cratita, usturoiul ar trebui deja sa fie moale. Puneti atata spanac
cat incape in cratita. Amestecati continuu; va scadea repede, asa ca veti mai
putea adauga spanac pana cand se termina. Zeama se va evapora, dar nu este
nicio problema. Daca fierbeti spanacul in acest fel, substantele nutritive
raman intacte, spre deosebire de fierberea in apa.
Dupa 5 minute,
puneti spanacul intr-un castron mare si lasati-l sa se raceasca putin.
2.Puneti cratita din nou pe foc, adaugati putin ulei de masline, celalalt catel de usturoi feliat, tulpinile de busuioc si rosiile, apoi umpleti una din cutiile goale de rosii cu apa rece si turnati-o peste sos (am omis apa asta, sosul meu era deja prea lichid ). Asteptati sa fiarba, apoi micsorati flacara, adaugati un varf de cutit de sare si piper, puneti si zaharul si fierbeti la foc mic 10 minute, pana cand obtineti un sos de rosii nu prea gros. Luati cratita de pe foc si adaugati frunzele de busuioc.
2.Puneti cratita din nou pe foc, adaugati putin ulei de masline, celalalt catel de usturoi feliat, tulpinile de busuioc si rosiile, apoi umpleti una din cutiile goale de rosii cu apa rece si turnati-o peste sos (am omis apa asta, sosul meu era deja prea lichid ). Asteptati sa fiarba, apoi micsorati flacara, adaugati un varf de cutit de sare si piper, puneti si zaharul si fierbeti la foc mic 10 minute, pana cand obtineti un sos de rosii nu prea gros. Luati cratita de pe foc si adaugati frunzele de busuioc.
3.Spanacul trebuie
sa se fi racit, asa ca scurgeti excesul de lichid, tocati-l marunt si turnati-l
inapoi in castron (l-am pus in blender cu
tot cu branza si am mixat) . Amestecati-l bine cu lichidul, adaugati urda si
o mana de parmezan, apoi, cu ajutorul unei pungi, introduceti umplutura in
cannelloni. Luati o punga pentru sandvisuri si puneti amestecul de spanac
intr-un colt al acesteia. Apoi rasuciti punga la gura si taiati un colt.Presati
cu atentie umplutura in cannelloni, astfel incat toate sa fie bine umplute - e
foarte simplu.
4.Asezati pastele
peste sosul de rosii din cratita, sau turnati sosul de rosii in vasul pentru
cuptor si asezati pastele deasupra. Ca sa preparati sosul alb, amestecati
smantana, fileurile de ansoa si cele 2 maini de parmezan cu putina sare si piper,
apoi diluati-l cu putina apa (am avut
surpriza sa constat ca amestecand la blender, sa fac frisca cu parmezan si
ansoa :D), pentru a-l putea intinde cu lingura peste cannelloni. Stropiti
sosul cu ulei de masline, presarati parmezanul ramas si bucatile de mozzarella
si coaceti timp de 20-25 minute, pana cand pastele devin aurii si sosul incepe
sa formeze bule.
Enjoy!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu