Noua ni s-a parut ca am avut multicica carne si ca mai mergeau multicele legume mai degraba. Ma bucur mult ca am incercat intr-un final si stir fry, iar reteta este si foarte simpla si rapida, si gustoasa, cu texturi crocante si n-o sa dati gres cu ea).Voila!
Ingrediente (4 portii):
*400g carne de vita (rasol alb am gasit si am cumparat)
*un "buchetel" de broccoli, numai "floricelele" (~400 g)
*un morcov mare, curatat
*o ceapa mare, curatata
*2-3 linguri sos soia
*2 linguri sos de stridii
*2 linguri zahar brun
*2 linguri amidon de porumb (Gustin de la Dr.Oetker)
*100 ml apa fierbinte transformata in supa cu un cubulet de concentrat
*1 catel usturoi
*2 cm ghimbir, ras
*2 linguri ulei
*cativa stropi ulei de susan
*o punga de taietei de orez (250g)
Preparare (10-12 min):
1.Pregatiti legumele: taiati buchetelele de broccoli in 2 daca sunt mai mari, taiati betisoare morcovul, taiati solzisori ceapa, radeti ghimbirul si tocati catelul de usturoi.
2.Taiati carnea in bucati de vreo 2-3 cm grosime, pe care le feliati subtire si cat de cat egal.
3.Se pune wokul sau o tigaie mare si incapatoare pe foc, se adauga o lingura de ulei, se incinge bine-bine si apoi se pune carnea.Se lasa cam 2-3 minute amestecand frecvent, apoi se scoate si se pune deoparte.
4.Se clateste/sterge tigaia, se adauga cealalta lingura de ulei, se incinge bine, apoi se pune ghimbirul cu usturoiul, se calesc 1 minut maxim (sa nu se arda), apoi se adauga celelalte legume pentru inca 3-4 minute.Se amesteca frecvent, apoi se pune carnea, se mai amesteca 1 minut, apoi adaugam si sosurile impreuna cu zaharul brun, supa si se lasa sa fiarba timp de 3-4 minute.
5.Taieteii se fac in fix 2 minute, asa ca lasati-i pentru sfarsit. Insa nu neglijati sa puneti la fiert o oala cu apa de mai devreme. Dupa ce s-au fiert, ii aruncati peste carnita si legume, si apoi, toata lumea la masa!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu