miercuri, 21 octombrie 2009

Salata cu pui 2

In mod frecvent cumpar si gatesc cu carne de pui.Mi-ar placea sa-mi pot permite pui organic, cum vad in diverse emisiuni culinare straine, dar pana atunci bag hormoni in mine din puii nostrii.Dar hai sa ma gandesc la chestii pozitive, si anume la aceasta salata usoara (pentru silueta, si chiar si buzunar), care se face foarte usor si repede cu ceea ce avem prin figider.



Ingrediente 2 portii:
*un piept de pui ~300 g
*4 rosii
*2 castraveti mici
*4-6 frunze de varza rosie + 10 fire rucola / salata verde (eu asta am folosit)
*2 ardei grasi rosii
*un pahar mare de iaurt (470 g)
*1-2 catei de usturoi
*sare,piper, coriandru (optional)

Preparare( cateva ore pt. marinarea puiului + 20 minute):
1.Carnea de pui se pune la marinat in jumatate de pahar de iaurt amestecat cu sare, piper si seminte de coriandru macinat (pentru un gust usor picant si foarte aromat).
Se lasa de seara pana dimineata (sau in functie de cat timp aveti voi la dispozitie).A doua zi, se sterge carnea de iaurt si se frige pe gratar/tigaie de teflon.
2.Se spala salata/ frunzele de rucola si varza, rosiile, ardeii, castravetii, se taie legumele, se amesteca intr-un castron/ farfurie si se asezoneaza cu sare.
3.Pentru dressing se amesteca iaurtul ramas cu usturoiul zdrobit si pune peste salata.
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu