Stiu ca e vineri si e zi de post, dar pe frigul asta avem nevoie de proteine :D.Sau daca aveti mai multa vointa decat am eu, puteti sa incercati reteta asta de omleta-sufleu in weekend.E declicioasa si nu balteste in ulei cum fac de obicei omletele, desi uneori e asa de buna si o omleta cu mai mult ulei...
Ingrediente pentru 4 portii:
* 2-3 linguri ulei de masline
*1 ceapa, tocata
*un dovlecel micut, taiat cubulete
*4 ciuperci mari, taiate
*1/2 ardei gras sau gogosar, taiat
*sare, cimbru, piper
*4 oua mari
*o lingura de parmezan ras (optional)
Preparare (15 min):
1.Incingeti 2 linguri de ulei intr-o tigaie de teflon.Adaugati ceapa, dovlecelul, ciupercile, gogosarul, sarea, cimbrul si piperul.Caliti ~8 min., amestecand ocazional,sau pana in momentul in care toate sucurile lasate de legume s-au evaporat.
2.Amestecati ouala intr-un bol, si adaugati parmezanul (daca il folositi).
3.Puneti lingura de ulei ramasa intr-un vas termorezistent, adaugati legumele, turnati peste ouale batute si bagati la cuptor pentru 15 min .
E delicioasa !
POfta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu