Vroiam o salata care sa cuprinda cat mai multe din aromele toamnei cele frumoase, nu asta cu ploi nesfarsite si frig ingrozitor, asa ca zilele trecute am facut salata care urmeaza.Este chiar spornica, si daca mai pierdeti cateva minute sa va faceti propria voastra maioneza, fara E-urile pe care le contine cea din comert, sigur nu veti regreta deloc.E o garnitura perfecta la un pui la gratar (asa am mancat-o eu) sau un fel principal minunat insotita de o bucata de paine calda.
Ingrediente (~8 portii):
*1 varza rosie spalata
*2-3 morcovi curatati
*1 telina curatata
*1 gulie curatata
*2 mare taiate feliute (optional)
*un pumn de seminte (de floarea soarelui, de dovleac, de in)
*2 oua crude
*400 ml ulei de floarea soarelui
*1 lingura de mustar Dijon
*1 lamaie
*sare, piper
Preparare (30 min, daca aveti tehnologie in bucatarie):
1.Eu am un blender minunat care face maioneza aproape singur. Trebuie doar sa pun cele doua oua crude, cu tot cu albus, mustarul si putin de ulei, il pornesc, si apoi torn constant ulei.In 10 minute am maioneza mai tare ca cea cumparata.
Alte gospodine fac cu galbenus fiert, mustar si ulei care se freaca incet cu mixerul/o lingura pana se face o "crema" groasa.
La sfarsit se adauga suc de lamaie dupa gust, sare si piper.
Alta varianta mai comoda pentru unii este un borcan de maioneza din supermarket.Faceti voi cum doriti, oricum iese bine :).
2. Se rad legumele ori pe razatoarea mare, ori pe cea mica.Se amesteca cu maioneza rezultata/ cu un borcan mare cumparat, se aseaza feliile de mar stropite cu suc de lamaie sa nu se oxideze, se decoreaza cu semintele si se serveste.
Pofta buna!
Cu maioneza:
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu