luni, 28 septembrie 2009

Salata romana



Imi plac mult salatele,mai ales daca sunt facute din ingrediente prospete si pline de vitamine .Salata de azi merge de minune ca starter,poate insoti o friptura sau poate fi o masa rapida intr-o zi de post - cum e cea de azi.

Ingrediente (4 portii):
*o salata verde, mare
*2 dovlecei tineri,medii
*2 morcovi
*o ceapa rosie mica
*4 rosii /o mana de rosii cherry
*1 lingurita mustar de Djion (sau mustarul care va place)
*6 linguri ulei de masline
*1 lingura otet
*sare,piper
*4 felii de paine
*50 g unt/ulei de masline -pentru prajit painea

Preparare (30 min):
1.Se spala salata,se rupe cu mana in bucatele.
2.Se spala si se curata morcovii si dovleceii si se dau prin razatoarea mare.
3.Se spala rosiile si se taie in bucati potrivite.
4.Se taie ceapa atfel incat sa obtinem inele.
5.Dessingul se face prin amestecarea cu telul a mustarului, cu uleiul, otetul, sarea si piperul.
6.Se pune untul/uleiul de masline intr-o tigaie de teflon si se rumenesc feliile de paine cateva minute, se scot si se taie cubulete.
7.Se aranjeaza straturi succesive din legume, se pune si dressingul, totul trebuie sa arate cat mai apetisant.Deasupra se pun bucatele de paine si se serveste.

Sfat: Daca e salata de post, ar mai merge adaugate si cateva ciuperci crude; iar daca o folositi ca garnitura la o friptura, se renunta la cubuletele de paine.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu