luni, 28 septembrie 2009

Cubulete de porc cu sos cremos de ciuperci



Asta e o reteta care mergea bine cu file de porc, chiar si cu cotlet, dar eu tocmai gasisem o super oferta la cubuletele asta in Kaufland, si mai aveam niste ciuperci in frigider, asa ca am trecut la fapte.Am servit cu garnitura de cartofi piure.

Ingrediente pentru 5 portii:
* 1kg carne de porc (macra)
* condimente (sare, piper, boia dulce, cimbru -asta am folosit eu)
* 500g ciuperci
* 150 ml vin alb (sec)
* 4 linguri vin dulce (eu am pus Lacrima lui Ovidiu -rosu)
* 400 ml smantana dulce (eu am folosit cu 15% grasime, dar v-o recomand pe cea cu 32%)

Preparare (60-75 min):

1.Se incinge o tigaie de teflon si se pun bucatelele de carne, spalate si condimentate.(Carnea mea inca mai era inghetata pe alocuri, asa ca in timpul pregatirii pe foc si-a lasat ceva zeama in care am pregatit-o.Voi puteti pune un pic de apa).Timp de 20 minute o tot intoarceti de pe o parte pe alta sa se faca uniform, apoi o scoateti intr-un castron.
2.Se spala ciupercile, se feliaza subtire, se pun in tigaie la calit cam 10-15 min (pana mai scade din zeama pe care si-o lasa).Se pune apoi vinul sec si cel dulce, se mai fierbe vreo 15 minute, apoi se adauga smantana, si se condimenteaza cu sare si piper.
3.Se adauga carnea in sos si se lasa 15 minute sa se imbogateasca gustul.Se scot o parte din ciupercile feliate, se paseaza cu blenderul si apoi se pun inapoi in sos (scopul e sa-l facem putin mai gros, intrucat nu am folosit nici faina si nici amidon).Se serveste simplu, sau cu piure de cartofi.
Pofta buna!

Sfat: Am facut 2 portii de piure de cartofi din 4 cartofi medii, pe care i-am pus la fiert in apa rece cu sare in acelasi timp cu carnea.Am folost 50 g de unt si 30 ml de lapte (in ultimul timp am o pasiune pentru mixerul Brown care face un piure extrem de fin - nu prea mai e nevoie de lapte, intrucat iese foarte moale).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu