Imi place sa incerc si combinatii mai inedite, si trebuie sa va zic ca menta cu mazare mi s-a parut cu totul inedita - asta nu o face mai putin excelenta. Incercati si voi!
Ingrediente pentru 6-8 portii:
*750g cartofi albi
*400g fasole verde fina
*450g mazare congelata, dezghetata
*2 avocado mari, coapte
*sucul de la o jumatate de lamaie
*300 ml maioneza
*2 linguri cu varf de mustar Dijon (cel cu gust de hrean)
*2 linguri de menta proaspata, tocata (inlocuiti/completati cu menta uscata)
*sare, piper
Preparare:
1.Amestecati maioneza, mustarul si menta cu sare, piper pana se omogenizeaza. Taiati cartofii felii sau cubulete si dati-i la fiert pentru 7-8 minute, intr-o oala cu apa cu sare, in care adaugati deasupra un recipient in care fierb la abur fasolea si mazarea.(Eu le-am fiert direct si pe ele, dar cel mai bine era la abur..se pastreaza toate vitaminele in legume).Racoriti ingredientele separat, sub jet de apa rece.
2.Asezati cartofii intr-un bol, adaugand fasolea si mazarea.Chiar inainte de a servi, curatati de coaja si sambure cele 2 bucati de avocado, tocati si stropiti cu suc de lamaie sa nu se oxideze.Adaugati-le in salata, si amestecati cu maioneza de mai sus.
Pofta buna!
P.S.Daca preparati salata cu ceva timp inainte, adaugati avocado in momentul servirii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu