joi, 24 septembrie 2009

Bruschette cu ciuperci




Cand ai chef de ceva delicios si rapid de facut, potrivit pentru o gustarica de dupa-amiaza sau un mic dejun, apeleaza cu incredere la reteta asta usor de preparat si neasteptat de gustoasa!

Timp de preparare:20 min

Ingrediente pt 4-6. portii:
*1 paine ciabatta taiata in 12 felii
*un catel de usturoi, curatat
*2 linguri de ulei de masline
*450 g ciuperci (diferite soiuri, dc aveti)
*1/2 ceapa mica rosie, curatata si taiata fin
*100g rosie, curatata de pielita si taiata bucati
*100g rosie uscata la soare, taiata
*15g busuioc proapat, taiat mare
*150g mozzarella, felii (eu am folosit mozzarella prospata de la Delaco, e ok)
*sare, piper (dupa gust)
*otet balsamic si ulei de masline, pt stropit bruschettele

Preparare:
1.Prajiti feliile de ciabatta pe ambele parti , apoi le frecati pe o parte cu catelul de usturoi.
2.Incalziti uleiul intr-io tigaie si prajiti ciupercile feliate subtire pana incep sa se inmoaie, cam 5 minute.Adaugati ceapa si mai prajiti 1-2 minute.Luati de pe foc si adaugati bucatelele de rosii si asezonati dupa gust.Adaugati busuiocul (pastrati cateva frunze pentru decor).
3.Puneti ciupercile peste feliile de paine, adaugati feliile de mozzarella si bagati la microunde pentru cateva secunde pana se topeste branza.Asezati pe un platou si stropiti cu otet balsamic si ulei de masline.Serviti imediat.

PS: O varianta delicioasa de post se obtine prin scoaterea mozzarellei din combinatie ;).

Enjoy ;) !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu