Nu sunt eu asa conservatoare in ceea ce priveste cumparaturile, dar de cele mai multe ori cand sunt in fata raionului cu produse piscicole, alegerea uzuala e sau mai bine zis era somonul, pentru ca se face foarte repede, si e gustos. Insa cand am vazut cat de tare s-a scumpit, m-am limitat la 2 medalioane, si mi-am zis in schimb ca ar fi cazul sa mai incerc si altceva, asa ca am cumparat vreo 400 g sardine, micute, fara cap si eviscerate. In conserve, tot timpul gasesti sardinele cu tot cu oase, asa ca nu mi-am pus problema ca ar fi o dificultate - oricum am scos foarte simplu coloana pestilor.
Sandwich cu sardine la gratar |
Ingrediente (3 sandwichuri generoase):
*1 avocado copt*400 g sardine
*2 linguri ulei de masline
*busuioc uscat
*1 portocala mare, felii, fara coaja alba
*1/2 lamaie
*3 felii de paine, prajite
*2-3 linguri de maioneza cu pesto (optional) (2 linguri de maioneza amestecate bine cu o lingurita de pesto)
Preparare (10 minute):
1.Pune pe foc mediu tigaia grill. Condimenteaza sardinele cu sare, piper, busuioc si ulei. Pune-le in tigaie pentru 2-4 minute - depinde de grosimea lor. Pestele nu trebuie facut prea mult, se usuca.
2. Intre timp, curata fructul de avocado, stropeste cu zeama de lamaie si zdrobeste-l pana se face ca o pasta (nu trebuie sa fie foarte fin).
3.Asambleaza sandwichurile : aseaza o portie generoasa de pasta de avocado, cateva fileuri de sardine si segmente de portocala, apoi stropeste cu maioneza.
Enjoy!
Sandwich cu sardine la gratar |
2 comentarii:
un sandwich perfect ! pe gustul meu...da cine imi faceee ??? :) o sa-l i-au pe acesta !
Cristina, vreau si eu :).
Trimiteți un comentariu