miercuri, 3 aprilie 2013

Paste cu pesto de patrunjel si ciuperci - 100% post

Imi place pesto-ul in toate formele lui, dar de cele mai multe ori il consum pe cel de la borcanel. Probabil ca daca as fi avut vreo varianta fara pecorino si parmezan, nu m-as fi chinuit 2 minute sa-mi fac propriul pesto :)), insa ma bucur ca am depus acest efort incredibil si am salvat de la gunoi patrunjelul care se cam palise prin frigider. La ce merge pesto-ul asta? Pai...pastele oricand vor deveni verzi de gelozie, risottoul sau pilaful ii vor multumi, e o baza senzationala pentru sandwichuri plus ca-i un dressing excelent pentru salate. Suficient :) ?

Paste cu pesto de patrunjel si ciuperci - 100% post
Ingrediente (4 portii):
*4-500g paste
*o legatura de patrunjel, spalat
*2-3 catei de usturoi, curatati
*~200ml ulei de masline
*coaja de la o lamaie
*zeama de la 1/2 lamaie
*o mana de alune (sau migdale sau nuci, ce ai , chiar si fara :) )
*4-500g ciuperci, curatate bine de pamant
*sare, piper
*parmezan (optional)

Preparare (15 min):
1. Pune o oala mare cu apa la fiert pentru paste (si cu vreo lingura mare de sare in ea). Cand clocoteste, pune pastele la fiert, si lasa-le timpul specificat pe pachet.
2.Taie in 4 ciupercile daca sunt micute sau in mai multe bucati daca sunt mari. Incinge o tigaie de teflon bine si pune ciupercile in ea. Presara niste sare peste ele si lasa-le sa se gateasca in suc propriu, cam ~8-10 minute.
3. Pentru pesto ai nevoie de blender; arunca legatura de patrunjel, cu tot cu tulpini, usturoiul, coaja de lamaie, alunele si o parte din uleiul de masline, cat sa se mixeze totul bine. Daca nu merge, mai pui niste ulei. Adaugi sare, piper si zeama de lamaie dupa gust, si lasi deoparte.
4. Cand pastele sunt gata, le scurgi de apa, adaugi cateva linguri de pesto si servesti cu ciuperci si parmezan (daca folosesti).
Restul de pesto il pui intr-o caserola si-l folosesti pentru alte gaselnite culinare :).
Enjoy!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu