Sa mananci de post, gustos si variat e un pic mai provocator decat a manca "de dulce" din punctul meu de vedere. Cand n-am timp sa-mi pregatesc pachetelul pentru birou, recunosc ca nu ma mai salveaza gratarul din piept de pui pe care-l cumparam deja facut, si ma cam indop cu covrigi! Bine, asta e si din cauza faptul ca nu prea-mi place sa mananc de mai mult de 2 ori dintr-un fel de mancare asta daca nu cumva se numeste "tort" :D
Reteta asta a fost facuta din conopida care zacea de multicel in frigider si pentru care mama a simtit nevoia sa adauge: "fa-o cum vrei dar nu o face mancarica, doar stii ca noua nu ne place :)" - sincera sa fiu, habar n-aveam intrucat mama are o singura reteta cu conopida, delicioasa recunosc (cum...? mai intrebati? cu pesmet si smantanica :D ). Surpiza a venit a doua zi la birou cand a gustat-o si a gasit-o neasteptat de buna ;) (n-am reusit totusi sa-l determin si pe tata s-o guste, conopida clar nu e pentru el).
Curry cu cartofi, conopida si mazare - 100% post |
*2 linguri ulei
*o ceapa mare, curatata si tocata marunt
*4 catei de usturoi, curatati si tocati marunt
*2 lingurite ghimbir ras
*1 ½ lingurita pudra de curry (musai!)
*o lingurita chimion macinat
*o lingurita seminte de mustar (merge si fara)
*½ lingurita turmeric (merge si fara)
*6 cartofi mari, curati si taiati cubulete relativ egale
*1 conopida medie, curatata si rupta in buchetele (taie-le in 2 daca sunt prea mari)*1 lingurita zahar
*o mana sanatoasa de mazare (congelata)
*2-300 ml de apa fierbinte (ca sa se faca mai repede)
Preparare (~30 minute):
1.Intr-o cratita incapatoare, pune la incins uleiul. Adauga ceapa, usturoiul, ghimbirul si restul condimentelor si soteaza la foc mic pana se inmoaie ceapa.
2.Adauga cartofii, conopida, zaharul si cam 200 ml de apa (nu trebuie sa acopere integral legumele, ci sa fie cam la jumatate - 3/4 din inaltimea lor; e un curry mai "uscat"). Acopera cu un capac si lasa sa se fiarba la foc mic-mediu pana sunt gata legumele (~ 20-25 minute depinde de dimensiunea la care au fost taiate). In ultimele 3 minute, adauga mazarea, potriveste de sare si asta e! Serveste fierbinte sau la temperatura camerei cu o salata sau chutney.
Enjoy!2.Adauga cartofii, conopida, zaharul si cam 200 ml de apa (nu trebuie sa acopere integral legumele, ci sa fie cam la jumatate - 3/4 din inaltimea lor; e un curry mai "uscat"). Acopera cu un capac si lasa sa se fiarba la foc mic-mediu pana sunt gata legumele (~ 20-25 minute depinde de dimensiunea la care au fost taiate). In ultimele 3 minute, adauga mazarea, potriveste de sare si asta e! Serveste fierbinte sau la temperatura camerei cu o salata sau chutney.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu