Nu mi-au placut niciodata chestiile amare (ficat, andive, etc ), dar sunt intr-un continuu proces de a descoperi retete care sa le ridice in ochii mei :). Reteta asta transforma banala andiva intr-o diva caramelizata, coplesita de "curtea" pe care usturoiul si rozmarinul i-o fac, pana ajunge sa se topeasca..
Ingrediente:*500g andive (o caserola)
*1-2 catei usturoi
*1 lingura rozmarin proaspat, tocat
*2-3 linguri otet balsamic
*1-2 linguri ulei de masline
Preparare (15 minute):
1. Se prepara dressingul din ulei de masline, otet balsamic, rozmarin si usturoiul tocat, sare si piper. Se lasa deoparte.
2.Se pune pe foc o tigaie grill sa se incinga bine. Intre timp, se taie andivele in sferturi, inlaturandu-se frunzele vestede in prealabil. Se aseaza aceste sferturi de andive in tigaia incinsa bine. Se lasa pe gratar, intorcandu-se din cand in cand pe alta parta, pana cand se vad urmele de gratar pe ea. Se iau andivele de pe gratar, se taia bucatele si se aseaza peste dressing. Se amesteca, se lasa 5 minute sa se imprieteneasca aromele, si se serveste ca garnitura pentru fripturi.
Este la fel de bun si rece.
Enjoy!
1 comentarii:
mie tare-mi plac chestiile amare !
Trimiteți un comentariu