sâmbătă, 30 martie 2013

Salata de andive caramelizate

Nu mi-au placut niciodata chestiile amare (ficat, andive, etc ), dar sunt intr-un continuu proces de a descoperi retete care sa le ridice in ochii mei :). Reteta asta transforma banala andiva intr-o diva caramelizata, coplesita de "curtea" pe care usturoiul si rozmarinul i-o fac, pana ajunge sa se topeasca..
Salata de andive caramelizate

Ingrediente:
*500g andive (o caserola)
*1-2 catei usturoi
*1 lingura rozmarin proaspat, tocat
*2-3 linguri otet balsamic
*1-2 linguri ulei de masline

Preparare (15 minute):
1. Se prepara dressingul din ulei de masline, otet balsamic, rozmarin si usturoiul tocat, sare si piper. Se lasa deoparte.
2.Se pune pe foc o tigaie grill sa se incinga bine. Intre timp, se taie andivele in sferturi, inlaturandu-se frunzele vestede in prealabil. Se aseaza aceste sferturi de andive in tigaia incinsa bine. Se lasa pe gratar, intorcandu-se din cand in cand pe alta parta, pana cand se vad urmele de gratar pe ea. Se iau andivele de pe gratar, se taia bucatele si se aseaza peste dressing. Se amesteca, se lasa 5 minute sa se imprieteneasca aromele, si se serveste ca garnitura pentru fripturi.
Este la fel de bun si rece.
Enjoy!

1 comentarii:

coco spunea...

mie tare-mi plac chestiile amare !

Trimiteți un comentariu