Gandindu-ma sa mai diversific un pic ce mananc, si sa incerc si ceva nou, am cumparat o punga de cod congelat, cred ca avea vreo 6-7oo g. Ei bine, decongelat avea fix 360 g asa ca ma indoiesc profund ca mai fac greseala asta alta data. Ma rog, partea buna e ca avand atat de putin peste, a trebuit sa completez la greu cu legume :). N-aveam mare lucru prin casa, niste ardei copt in congelator, niste rosii pentru ciorba puse de mama, eternele mele conserve cu naut :), ceapa, usturoi, harissa (ma bucur sa va spun ca rezista - cu bine - mai mult de luna care este trecuta la termenul de garantie :D ).
Gustul picant al mancaricii, gratie harissei, se compenseaza foarte bine cu dulceata caiselor din couscous si a ardeiului copt, care e si un pic afumat, ca sa ai o intreaga lume intr-o inghititura...Cod cu legume si couscous aromat de inspiratie marocana |
Ingrediente pt 2-4 portii:
*2 linguri de ulei
*360 g file cod (daca va stiti mai carnivori, dublati cantitatea pentru 4 portii)
*o conserva de naut, numai boabele
*o ceapa mare, taiata fin
*2 catei de usturoi, feliati
*~150 g ardei copt (cam 2 ardei mari), taiati bucati mari
*3 linguri de rosii in suc sau 2 rosii taiate cubulete
*1/2 lingurita harissa (optional)
*250g couscous
*o mana de caise uscate, taiate cubulete
*o legatura mare de patrunjel, tocat
*o lingurita de ulei de argan (optional, merge si fara)
*sare, piper
*1 lingurita Ras el Hanout (mix marocan de condimente, contine cardamom, nucsoara, anason, scortisoara, ghimbir, turmeric,..)
*un varf maricel de cutit cu turmeric si inca unul cu scortisoara
Preparare (30 min):
1.Se incing cele 2 linguri de ulei intr-o tigaie, apoi se adauga ceapa si usturoiul si se calesc la foc mic vreo 10 minute. Intre timp se pune pe foc o oala cu apa pentru couscous (cam dublul cantitatii de couscous folosita).
2.Se adauga peste ceapa si usturoi boabele de naut din conserva, rosiile si ardeiul copt, sare, piper sau ras el hanout si harissa (daca folosesti) si se lasa la foc mediu inca 10 minute sa se amestece aromele; se pun fileurile de peste amestecul de legume, si se stropeste cu sos, se acopera tigaia si se mai lasa cam 7~10 minute, pana cand pestele este gata.
3.Intre timp, se toarna apa peste couscous, se adauga turmeric, scortisoara, sare si se lasa sa se umfle ~5 minute. Apoi adaugi caisele uscate, uleiul de argan si patrunjelul si servesti cu mancarica cu peste.
Enjoy!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu