Naut - yuck ; cred ca e unul dintre cele mai comune raspunsuri primite cand e vorba de leguminoasa asta dupa care marea majoritate a poporului nu se innebuneste, asta daca nu cumva au avut ocazia sa guste in restaurantele arabesti.Daca nu-ti place hummusul asta, e pentru ca n-ai gasit reteta potrivita, zic eu, si ma voi stradui sa mai vin si cu alte variante pana te fac sa-ti placa , pentru ca e foarte sanatos, contine proteine vegetale si fibre, minerale precum fier, fosfor si potasiu, zinc si magneziu, fitoestrogeni care sunt versiunea vegetala a estrogenilor si care pot scadea riscul de cancer la san, osteoporoza si minimizeaza bufeurile femeilor in timpul menopauzei.
Humus aromat cu condimente indiene |
Ingrediente :
*o conserva de naut 400g, pastram o parte din zeama
*1 lingurita chimion (de la plafar, e sub forma de ceai ;) )
*1 lingurita seminte coriandru
*1/2 lingurita seminte fenicul (cred ca le-am luat din Auchan)
*2 linguri ulei de masline
*1-2 linguri pasta de susan - tahini (se gaseste la arabi sau in Mega Image)
*zeama de la 1/2 lamaie (eu am avut limeta, am pus cam 1/2 din ea)
*o ceapa, curatata si tocata cum vreti voi
*1 lingurita harissa (daca o aveti si va place picant si extra-aromat)
Preparare (10 min):
1. Se pune o tigaie pe foc, cand s-a incins putin se adauga condimentele si se lasa pe foc cateva secunde pana incepe sa miroasa frumos ( sunt eliberate uleiurile esentiale ;) ).In punctul asta ar fi bine sa aveti un mojar si pistil si sa va pregatiti pentru a le zdrobi (dureaza cateva secunde, nu apuca vecinii sa-si dea seama de unde vine zgomotul, in schimb umpleti bucataria de condimente daca nu protejati cumva mojarul cu un "capac"de hartie).
2.Se pune din nou tigaia pe foc, adaugam cele 2 linguri de ulei, incingem, si punem ceapa la calit la foc mic spre mediu cateva minute pana se inmoaie.
3. In blender punem nautul scurs de zeama, amestecul de condimente, ceapa, 1 lingura de tahini, 2-3 linguri zeama de lamaie, un praf de sare, cateva linguri din zeama din conserva de naut, un strop de harissa (dc folositi).Mixati 2-3 minute pana devine o pasta.Gustati si daca e cazul, mai adaugati tahini, zeama de lamaie, harissa sau zeama din conserva daca vreti o consistenta mai lichida.
4.Serviti pe felii de paine sau lipii libaneze, cu mult patrunjel pe deasupra (sursa importanta de vitamina C), felii de rosii, ridichi, salata verde, ce vreti voi.
Enjoy!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu