luni, 29 august 2011

Salata Cobb - varianta mea



Salata Cobb a fost "inventata" in anul 1937 cand lui Bob Cobb, proprietarul restaurantului The Brown Derby  i s-a facut foame intr-o noapte.Si deschizand el frigiderul restaurantului a scos o capatana de salata iceberg, avocado, salata romana, creson, rosii, niste friptura rece din piept de pui, un ou fiert, chives, branza si French dresing.A inceput sa le taie si a adaugat niste bacon. Iar pentru ca prietenul care era cu el a fost impresionat de salata, a doua zi a cerut-o in restaurant, asa ca a fost introdusa in meniu.Iar restul e istorie :).

Salata asta o aveam planuita de muuult timp, dar mereu imi lipsea cate un ingredient.De data asta eram convinsa ca am tot ce-mi trebuie in casa - evident ca m-am inselat, dar foamea era mare, asa ca am continuat ;)

Ingrediente pt 3 portii:
1/2 salata verde 
3 rosii medii

1/2 piept de pui fript, dezosat si fara piele (sau pulpe dezosate, sau ce aveti voi prin frigider)
6 felii sunca tanareasca (trebuia bacon..)
1 avocado, decojit
3 oua fierte tare
100-150g branza telemea, sfarmata

o mana de masline negre
120 ml Cobb Salad French Dressing


Preparare (10 min):
1.Taiati toate ingredientele in cubulete medii, si asezati-le pe un platou garnisit cu salata verde.
2.Stropiti cu dressing din belsug.


Cobb Salad French Dressing:
*60 ml apa
*60 ml otet
*1/4 lingurita zahar
*1 lingurita zeama de lamaie
*1/2 lingurita sare (eu l-am gustat si-am mai adaugat, adaugat, adaugat :) )
*1/2 ligurita piper
*1/2 lingurita sos Worcestershire
*3/4 lingurita boabe de mustar (pisate, ar fi ideal)
*1/2 catel usturoi
*60 ml ulei de masline extra-virgin
*180ml ulei de floarea soarelui (sau altceva fara aroma pregananta)
*niste rozmarin, oregano, busuioc (optional, le aveam pe balcon)

Aruncati impreuna ingrediente, mai putin uleiul, in blender si mixati. Adaugati apoi uleiul.
Pentru mine dressingul asta mai avea nevoie de ceva,asa ca am adaugat cateva frunze de oregano si rozmarin proaspete (din "gradina" de pe balcon ).
Ies cam 360ml de dressing. Eu am pus ce n-am folosit la salata asta intr-un borcanel la frigider, se poate pastra cateva zile bune, doar trebuie amestecat bine in momentul in care-l veti folosi la asezonat alta salata.

P.S. Reteta originala de salata Cobb e aici.O s-o fac sigur cu alta ocazie, desi ni s-a parut minunata si usor de facut si incropeala asta de mai sus :).

2 comentarii:

coco spunea...

tare buna !

Cristina spunea...

multumesc, draga coco :)

Trimiteți un comentariu