Cand am vazut reteta asta in Bucataria pentru toti de luna asta, mi-am zis ca trebuie neaparat s-o incerc pentru ca sunt mare fana a vinetelor.Iar daca mai adaugam si parmezan, sigur trebuie sa iasa ceva senzational..Fata de reteta originala eu am mai pus si un ardei capia, pentru ca ardeiul merge de minune cu vinetele si adauga un strop de culoare.
Ingrediente (4 portii):
*2 vinete mari
*2 cepe
*4 catei de usturoi
*100g parmezan
*50g pesmet
*4 oua
*50g unt
*50ml ulei
*1 lingura faina
*sare, piper
*1 ardei rosu (optional)
Preparare (1 h):
1.Coaceti vinetele si curatati-le de coaja.Lasati-le sa se scurga de zeama si tocati-le marunt.Tocati ceapa marunt apoi caliti-o in ulei.Cand incepe sa se inmoaie (capata o culoare galbuie), adaugati vinetele tocate si lasati la foc potrivit inca 10 minute, amestecand mereu.Lasati amestecul sa se raceasca.
2.Taiati cubuletele ardeiul, daca folositi.Adaugati apoi in amestecul de ceapa si vinete, ardeiul, ouale batute, parmezanul ras, jumatete din cantitatea de pesmet, usturoiul pisat si condimentele.Amestecati.
3.Ungeti o tava cu unt si tapetati cu faina.Turnati in tava compozitia de mai sus, nivelati si presarati deasupra restul de pesmet.Din loc in loc puneti putin unt.Puneti la cuptor pentru 30 minute.
Enjoy!
Sfat: Noua ne-a placut foarte mult calda, proapat scoasa din cuptor, desi ea rezista vreo 2 zile in frigider.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu