Imi plac fructele si vroiam ceva dulce, rapid, bun si de vara, dar totusi nu cu foarte multe calorii.Asa ca ce altceva putea sa-mi treaca prin cap decat ideea unei inghetate.Iar faptul ca n-am mai pregatit niciodata inghetata de casa n-a fost decat o provocare ;)
Ingrediente pt. vreo 6 portii:
*50g zahar pudra
*300g zmeura proaspata sau inghetata
*4 linguri miere (lichida)
*500g iaurt
*75g pudra de migdale
Preparare (5 min, plus cateva ore la congelator):
Se clateste zmeura sub in jet de apa daca este proaspata.Se pun toate ingredientele in blender, se mixeaza pana la omogenizare.Se toarna intr-o caserola amestecul si se da la congelator. Eu am folosit 300 g de iaurt Napolact Cedra iaurt de oaie si bivolita 7% grasime si 200g iaurt zdravan 6% grasime tot de la Napolact, dar reteta originala pomenea de iaurt low-fat.
Pentru a evita formarea cristalelor de gheata, dupa vreo 2 ore se scoate caserola si cu o furculita se amesteca bine inghetata.Operatiunea mai trebuie repetata o data - de doua ori, dar la un interval mai mic de timp (cam la 30-60 min in functie de cat de mica e setata temperatura congelatorului).
Se savureaza cu multa pofta :D
I love ice cream!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu