Pentru ca a fost Adormirea Maicii Domnului si sarbatoare nationala, si nu mai facusem de mult timp ceva special de mancat am decis sa incerc ceva cu whiskey ca de mult aveam in cap sa-l folosesc in bucatarie.Garnitura nu prea aveam idee ce sa pregatesc pana cand am vazut niste buchetele apetisante si proaspete de sparanghel.A iesit ceva incredibil!
Medalioane de vitel cu sos de whiskey
Ingrediente pt 3-4 persoane:
4 medalioane de vitel
2 linguri unt
1 catel usturoi, maruntit
1 ceapa mica, taiata marunt
200-250 g ciuperci, taiate
1 lingurita miere
1/2 lingurita mustar rustic (wholegrain)
30 ml Whiskey
180 ml supa de vita (e la Maggi un nou concentrat, gen gelatina + apa)
180 ml smantana dulce 32-35%
piper proaspat macinat
Preparare (50-60 min):
1. Se topeste untul intr-o tigaie, la foc mediu.
2. Adaugati medalioanele si sotati-le pana cand sunt facute (noi le-am facut un pic in sange, medium-rare, cam 3 min pe ficare parte).Scoateti-le si acoperiti cu folie de aluminiu sa ramana calde.
3.Adaugati in tigaie usturoiul, ceapa, ciupercile si sotati la temperatura medie pana se inmoaie (15 min).
4. Puneti mierea si mustarul si amestecati.
5. Adaugati whiskey, da-ti focul mai tare si lasati sosul sa clocoteasca 1 minut pentru ca alcoolul sa se evapore.
6. Micsorati focul si adaugati supa (concentratul si diferenta de apa), fierbeti la foc potrivit pana cand cantitatea de sos se injumatateste (20-30 min).
7. Amestecati smantana pana cand sosul se ingroasa (5-10 min).
8. Gustati sosul si adaugati sare si piper.
9. Se aseaza medalioanele in farfurii, si se toarna sosul peste ele.
Sparanghel:
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu