luni, 16 decembrie 2013

Foietaj cu ciuperci si fasole - 100% de post

Probabil cea mai populara reteta de post de pe blogul meu este foietajul cu ciuperci de anul trecut, asa ca am simtit nevoia sa-l refac, cu ceva modificari pentru a constitui unul din aperitivele servite de Sf. Andrei. Eu chiar cred ca se poate manca gustos, bine si consistent si de post ;). 

Foietaj cu ciuperci si fasole - 100% de post

Ingrediente (20-25 bucati):
*800g foietaj (a fost un pachet promotional cu 100g in plus, as folosi alta data si de 700g)
*800g ciuperci, taiate cubulete-champignon, am avut si cateva pleutourus, dar nu vi le recomand
*1 conserva fasole alba, scursa - am cumparat marca Kaufland, in sos chili, n-a fost deloc picanta
*2-3 linguri de ulei
*1 ceapa, tocata
*1 telina mica, rasa fin
*1 morcov, ras fin
*4-5 catei de usturoi, curatati si tocati
*1 lingurita salvie uscata
*1 lingurita rozmarin uscat
*1 lingurita cimbru uscat
*1 lingurita paprika
*1 legatura de patrunjel, tocat marunt
*o lingura seminte de susan, optional
*o lingurita seminte de in, optional

Preparare (20 min +~30 min coacere):

1.Foietajul se lasa la dezghetat in frigider, si nu la temperatura camerei.

2.Se pune o tigaie pe foc, cu cele 2-3 linguri de ulei. Cand s-a incins, se adauga ceapa, usturoiul, telina si morcovul si se calesc la foc (foarte) mic, amestecandu-se din cand in cand. Cand s-au inmuiat (~10-12 min) se iau de pe foc.

3.Simultan, se incinge o tigaie nonaderenta si se pun in ea bucatile de ciuperci (se poate folosi si o tigaie obisnuita cu putin ulei, insa eu vreau sa reduc un strop grasimile). Isi vor lasa destul de multa apa, si-si vor schimba culoarea intr-una maronie. Cam in 10-15 minute sunt gata (nu mai este zeama de la ciuperci in tigaie).

4.Se incinge cuptorul. Se amesteca continutul celor 2 tigai, se pune fasolea scursa, mirodeniile, se gusta si se adauga sare si piper.

5.Se scoate foietajul din frigider, se taie pe lungime, apoi se distribuie cam jumatate din umplutura, la 1-2 cm de una din margini. Se ruleaza astfel incat imbinarea sa fie jos, la baza. Se unge ruloul astfel obtinut cu sosul de chili sau cu putina pasta de tomate, pentru culoare.Se taie in bucati de 1.5-2 cm grosime.
6.Se aseaza bucatile la o distanta de 2 cm una fata de cealalta, intr-o tava in care ati pus in prealabil hartie de copt (probabil ar merge si fara, dar e mai putin de munca ulterior) si se dau la cuptor la foc mare pentru 20-30 minute. Cand sunt rumenite, sunt gata. Se servesc caldute.
Enjoy!

P.S.Umplutura a fost un pic mai multa decat mi-a trebuit, asa ca am pastrat restul in frigider pentru o reteta cu paste.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu