In weekend aveam chef de paste si cum eram in oras am mers cu sora
mea la Pizza Hut.Acolo am mancat cele mai proaste paste carbonara
ever.Asa ca am plecat dezamagite si nesatisfacute..
A doua zi acasa am luat o
carte de-a lui Jamie Oliver, am deschis-o la sectiunea paste si am dat
peste reteta asta interesanta si cu ingrediente disponibile (in
frigider).
Pangritata nu trebuie sa va sperie, in Italia era un
substitut al parmezanului pentru cei care nu si-l permiteau, iar in
reteta asta da o textura crocanta si cu un iz delicios de usturoi.
Ingredinte (4 portii):
*455g spaghete uscate
*6 linguri ulei de masline extravirgin
*2 catei de usturoi, tocati marunt
*16 fileuri de ansoa
*sucul de la 2 lamai
*2 ardei iuti rosii, uscati si maruntiti
Pangritata:
*8 linguri ulei de masline extravirgin
*1catel mare de usturoi, tocat marunt
*1 mana buna de frunze de cimbru proaspat
*200g pesmet proaspat
*sare si piper negru proaspat macinat
Preparare (15 min):
1.Umpleti o oala cu apa si puneti-o la fiert.
2.Mai
intai faceti pangritata: puneti uleiul de masline intr-o tigaie
incinsa, cu fundul gros.Adaugati usturoiul, cimbrul si pesmetul; se vor
cali si vor incepe sa se rumeneasca.Amestecati timp de cateva minute,
pana cand pesmetul devine auriu si crocant.Asezonati cu sare si piper
negru proaspat macinat, si puneti-l sa se scurga pe un prosop de hartie.
3.Fierbeti spaghetele in apa clocotita cu sare pana se fac "al dente" (la ale mele a durat 8 min).
4.In
timp ce spaghetele se fierb, puneti uleiul si usturoiul intr-o tigaie,
pe care o incingeti la foc mic.Pe masura ce usturoiul incepe sa se
inmoaie, puneti si fileurile de ansoa deasupra.Dupa un minut vor incepe
sa se topeasca.Adaugati sucul de lamaie si presarati ardeii
iuti.Adaugati spaghetele bine scurse si amestecati-le, sa se impregneze
bine cu sos.Gustati si completati cu suc de lamaie, sare si piper daca
mai e nevoie.
5.Presarati cu pangritata din belsug si serviti.
Enjoy!
P.S.: Din poza spaghetelor lui Jamie eu am constatat ca acest pesmet proaspat este format din bucatele de paine (uscata).Eu una, aveam o punga de pesmet cumparat, extrafin, si pot sa zic ca a iesit delicioasa pangritata si asa, insa data viitoare as face-o ca mai sus.Plus, n-am avut ardei rosii uscati, ci unul proaspat dar care se uscase putin in frigider.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu