Combinatia asta inedita ori o folositi ca sa umpleti nebunia de curcan, ori formati chiftelute din ea, ori faceti ambele ;).
Parerea mea e ca e mult mai grozava coapta singura decat indesata in curcan.
Ingrediente pt 16 portii :
2 cepe mari tocate
50g unt
50g alune de padure tocate
140g caise confiate, tocate
175g firimituri
20g patrunjel tocat, marar
coaja rasa de la o lamaie
1 ou batut
ulei de masline pentru stropit
sare, piper
Preparare (45 min):
1.Caleste ceapa in unt.Adauga alunele si prajeste-le usor.Ia tigaia de pe foc, pune caisele, firimiturile, patrunjelul, mararul si coaja de lamaie.Incorporeaza oul batut, asezoneaza cu sare si piper.Foloseste jumatate din compozitie pentru umplut curcanul, iar din restul formeaza chiftele.
2.Pune chiftelele intr-un vas termorezistent (asta daca alegi sa le coci separat, si nu cu curcanul), uns cu unt si stropeste-le cu ulei de masline.Coace-le in cuptor 30 minute pana cand s-au rumenit.
Enjoy!
V.N.:124 calorii, 3 g proteine,14g carbohidrati,7g grasimi, 1g fibre,5g zahar
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu